Арсенал удари с 3:1 Хъл Сити на "Кей Си Стейдиъм" и се изравни с Манчестър Сити на второто място във Висшата лига. Двата отбора имат по 70 точки, но артилеристите са с мач по-малко.

Два гола за гостите заби Алексис Санчес (28 и 45), един добави Аарън Рамзи (33). Точен за домакините бе Стивън Куин (56).

Така Арсенал продължи успешната си игра напоследък, като "артилеристите" се намират в отлична форма и имат девет победи и едно равенство в последните си 11 срещи във всички турнири.

Хъл Сити от своя страна не показа нищо смислено в тази среща и логично регистрира загуба. Хъл остава точно над зоната на изпадащите отбори с 34 точки, само на една над Съндърланд, който е под чертата.


Арсенал започна по-добре срещата на "Кей Си Стейдиъм" и можеше да вкара още в началото, но Оливие Жиру пропусна изгодно положение.

В ответната атака Даме Н'Дойе се откъсна сам срещу Давид Оспина, но правилно бе отсъдена засада. В 8-ата минута играта бе временно спряна, тъй като се оказваше медицинска помощ на Франсис Коклен, който обаче успя да се върне на терена.

В 14-ата минута Алексис Санчес се освободи през центъра и стреля от дъгата на пеналта, но неточно. Последва и диагонален шут на Оливие Жиру, но този път Стийв Харпър показа класа и спаси.

Това бяха силните минути на гостите, но те не успяха да вкарат. В 20-ата минута домакините стигнаха до сериозно положение. Стивън Куин надигра защитата на Арсенал, но се засуети и пропусна да нанесе решителен удар.

Осем минути по-късно Том Хъдълстоун сгреши нелепо в средата на терена и позволи на гостите да заформят контра, при която Алексис Санчес бе препънат пред наказателното поле.

Зад топката застана самият Санчес и успя да опъне мрежата за 0:1 от прекия свободен удар, но трябва да се отбележи, че топката се отклони в главата на Майкъл Доусън преди да изненада Стийв Харпър.

"Артилеристите" продължиха да доминират и скоро вкараха нов гол. В 33-ата минута Санти Касорла даде страхотен пас към Аарън Рамзи, който навлезе в пеналта и стреля, при което топката рикошира в крака на Робърт Брейди и влетя в мрежата на Хъл Сити за 0:2.

Така и двете попадения на "топчийте" паднаха след рикошети. В следващите минути гостите тотално разнебитиха домакините, които не знаеха къде се намират, като с пропуски се отчетоха Санти Касорла и Месут Йозил.

В края на полувремето Хъл Сити направи поредна грешка, от която се възползва Аарън Рамзи, който пусна страхотен пас към Алексис Санчес и той спокойно вкара за 0:3.

Второто полувреме започна с положение за домакините. В 47-ата минута Соне Алуко проби през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но топката мина над вратата.

Девет минути по-късно Аарън Рамзи шутира по диагонала, но Стийв Харпър успя да спаси. В ответната атака домакините успяха да намалят.

Тогава Ахмед Елмохомади центрира в наказателното поле на гостите, където Стивън Куин се измъкна зад защитата на Арсенал и с глава опъна мрежата на Давид Оспина.

След час игра Хъл Сити можеше да вкара отново, но Пол МакШейн с глава прати топката в аут. Секунди по-късно пък Алексис Санчес не успя да запише хеттрик.

Последваха леко скучновати моменти на "Кей Си Стейдиъм". В 72-ата минута атака на Арсенал завърши с шут на Алексис Санчес.

За негово съжаление обаче топката се отклони от играч на домакините. Три минути по-късо с пропуск се отчете и Санти Касорла.

Срещата определено се доиграваше, като идвата отбора чакаха края на срещата. В края на мача и Месут Йозил изпусна да отбележи. Така Арсенал записа важна победа в битката си за второто място.

Хъл Сити - Арсенал 1:3

Голмайстори:

0:1 Алексис Санчес (28)
0:2 Аарън Рамзи (33)
0:3 Алексис Санчес (45)
1:3 Стивън Куин (56)

Хъл Сити: Стийв Харпър, Джеймс Честър, Майкъл Доусън, Пол МакШейн, Ахмед Елмохомади, Джейк Ливърмор, Том Хъдълстоун, Стивън Куин, Робърт Брейди, Даме Ндойе, Соне Алуко

Арсенал: Давид Оспина, Хектор Белерин, Пер Мертезакер, Лоран Косчелни, Начо Монреал, Франсис Коклен, Санти Касорла, Алексис Санчес, Месут Йозил, Аарън Рамзи, Оливие Жиру