Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е сигурен, че притежава достатъчно добър отбор, за да се бори с Челси за титлата през следващия сезон и би добавил към него само играч от световна класа. 

Снощи Артилеристите биха Хъл с 3:1 след два гола на Алексис Санчес, като серията им без загуба достигна до 10 мача и французинът е оптимист за бъдещето. 

„Имаме достатъчно голям състав. Основата е налице. Няма нужда да купуваме много футболисти. Ако можем да привлечем играчи от световна класа, ще го обмислим, но и така разполагаме с много силен отбор, който трябва да се запази и да започнем добре следващата кампания“ заяви Венгер. 

„Мисля, че прогресираме. Челси заслужено е шампион, тъй като бе най-постоянен в изявите си. Сега просто искаме да завършим добре, да се подготвим през лятото и след това да им дадем добра битка“ добави босът. 

„В началото на сезона имахме проблеми с контузии и не можехме да използваме всичките си играчи. Постепенно обаче намерихме по-добър баланс в отбора с напредване на кампанията и съм доволен, защото в последните месеци играем наистина добре“ каза още босът, който е изненадан от отличното представяне на Алексис Санчес, който вече има 16 гола в лигата.   
 
„Да, изненадан съм, защото очаквах той повече да създава голове и ситуации, вместо да бележи, още повече, че често играе на фланга. Неговата преценка и пробиви обаче са отлични и това му дава добри възможности да завършва атаките“.