Арсен Венгер призна, че отборът му дори е имал късмет в двубоя със Съндърланд, завършил 0:0. Гостите имаха няколко опасни атаки, от които можеха да вкарат, но дори и с точката си гарантираха оцеляването. 

Този резултат означаваше, че Артилеристите губят шанс за второто място, а освен това за трети път поред не успяват да реализират попадение в домакински двубой. Все пак те са сигурни на третата позиция. 

„Ние винаги искаме повече и от тази гледна точка сме разочаровани, защото искаме да атакуваме и да бележим. Когато си домакин и не можеш да вкараш, винаги е неприятно” заяви Венгер. 

„Те се защитаваха добре. Ние опитвахме и опитвахме, но те имаха добри възможности при контраатаки и може би дори имахме късмет. Дадохме много срещу Манчестър Юнайтед и се виждаше, че не сме в най-доброто си състояние” добави той. 

„Сега искаме да завършим сезона силно и да зарадваме феновете си, защото те заслужават това. Все пак бяхме солидни и не допуснахме гол, стигайки до точката. Имахме добри моменти, както в частност Джак Уилшър, но за съжаление не успяхме да вкараме” каза още Венгер.