Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е излъгал вратаря на тима Войчех Шчесни, че ще бъде титуляр през новия сезон, твърди бившият полски национал Ян Томашевски.

Още по темата

 

Преди дни "артилеристите" купиха дългогодишния страж на Челси Петер Чех, което автоматично закотви Шчесни на пейката за идната кампания.

Полякът загуби титулярното си място още през зимата, когато се представи слабо срещу Саутхямптън при загубата с 0:2. После той беше спипан да пуши в съблекалнята на стадион "Сейнт Мерис".

"През януари говорих с полския селекционер Адам Навалка. Той ми сподели, че има уверението на Арсен Венгер, че ако Шчесни работи здраво в тренировките, отново ще играе", започна Томашевски.

"Излиза, че Венгер не е казвал истината. Сигурен съм, че в момента в който Шчесни обяви, че остава в Арсенал, не е знал за пристигането на Чех, защото Венгер не го е уведомил за плановете си. Шчесни трябва да напусне , защото ще си загуби времето, ако остане."

"Войчех сигурно е разтърсен от този трансфер. Преминаването на Петер Чех в Арсенал е голям проблем и за полския национален отбор по футбол."

"За мен Войчех все още е избор №1, вратар от световна класа, но той вече няма шанс да играе за Арсенал и Полша. Това може да се окаже краят на неговата кариера в националния отбор", добави Томашевски.