Босът на Арсенал Арсен Венгер най-после се наслади на победа над Жозе Моуриньо и похвали своите възпатиница за солидния футбол, който показаха срещу Челси за „Къмюнити Шийлд” и победата с 1:0. 

„Днес страдахме физически, а теренът не бе в идеално състояние. Като цяло обаче беше добре, защото в предсезонната подготовка бяхме солидни в защита. Дотук нещата минаха доста добре за нас. Засега не сме имали сериозни контузии, като изключим Джак Уилшър, който пострада вчера“, добави Венгер.

Естествено специалистът бе потърсен за коментар на ситуацията след награждаването, когато двамата с Жозе Моуриньо се разминаха без да си стиснат ръцете. 

„Всеки човек има право на мнение и да постъпва така, както реши. Честно казано цялата ситуация не ме тревожи изобщо. Мисля, че тук става въпрос за уважение”. 

„Не смятам, че сме изоставили философията си. От гледна точка на психологията момчетата искаха да са сигурни, че ще преминат през това препятствие и затова отделиха повече сили в защита. Ние обаче искахме да победим, борихме се и аз се гордея с играчите”.