Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер поиска от Месут Йозил да вкара минимум 10 гола през новия сезон в английската Висша лига.

Очакванията към германския национал през тази кампания са огромни, след като през първата не успя да разгърне потенциала си, а през втората започна чак в края да показва възможностите си.

"Уверен съм, че може да стане един от най-добрите играчи през новия сезон. Даже може да стане футболист на годината", заяви Венгер, който гарантира титулярно място на световния шампион въпреки жестоката конкуренция при "артилеристите".

"Искам повече голове от него, защото е добър реализатор. Но до сега нямаше достатъчно шансове. Силата му е в интелигентността да подаде смъртоносен пас и творчеството му на терена, но може да завършва добре и атаките. Искаме от него поне 10 гола този сезон", каза още Венгер за Йозил, който в 75 мача за лондончани има 12 попадения.

Преди месец италианският първенец Ювентус се опита да привлече Йозил, но Венгер заяви, че това е невъзможно и за нищо на света не би се разделил с 26-годишния бивш играч на Реал Мадрид.