Арсенал и Ливърпул си врътнаха 0:0 на "Емиратс" в дерби №200 между двата отбора.

След този хикс Ливърпул продължава без загуба в първенството и вече има седем точки, които му отреждат второ място в класирането, докато артилеристите са с четири точки на седма позиция.

По принцип в мачовете между тези отбори има много голове, но този път Арсенал и Ливърпул не успяха да си вкарат.

Срещата обаче предложи страхотен футбол, множество положения един отменен гол, три греди и невероятни емоции за повече от 60 000 зрители на "Емиратс".


Ливърпул започна много здраво мача и в началото сериозно притисна домакините от Арсенал. Във втората минута Кристиан Бентеке се освободи на чиста позиция и стреля, но в аут.

Червените продължиха да атакуват и само две минути по-късно Филипе Коутиньо нацели напречната греда. Тези две попадения стреснаха домакините и те изнесоха играта в по-предни позиции.

Така се стигна до 8-ата минута, когато Рамзи отбеляза гол, който обаче бе отменен разади доста спорна засада. Минута по-късно Кристиан Бентеке стреля към вратата на съперника, но ударът му бе спасен.

Ливърпул продължи да доминира, но така и не успяваше да вкара, а с пропуск се отчете и Деян Ловрен. След половин час игра Оливие Жиру се откъсна зад защитата на гостите, но бе отсъдена засада.

В края на полувремето мърсисайдци отново взеха инициативата и бяха близо до попадението, но първо Кристиан Бентеке пропусна от чиста ситуация, а след това Коутиньо за втори път тресна гредата на Арсенал.

Второто полувреме започна с шанс за гостите. В 53-ата минута Оливие Жиру стреля силно, но не успя да вкара. Малко по-късно отново Жиру можеше да отбележи, но стреля до гредата. След час игра и Алексис Санчес нацели гредата.

Това бяха силните минути на домакините, но те така и не успяха да вкарат. Постепенно Ливърпул се окопити и успя да изнесе играта в по-предни позиции.

В 61-ата минута Филипе Коутиньо стреля от дъгата на наказателното поле, но пропусна. В 70-ата минута и Жиру не успя да опъне мрежата.

Положенията се редуваха едно след друго и пред двете врати, но гол така и не падаше. Към края на мача последователно Коутиньо за Ливърпул и Рамзи за Арсенал пропуснаха.

В последните секунди домакините можеха да стигнат и до победата, но Алекс Окслейд-Чембърлейн и Паулища нямаха шанс. Така двата отбора заслужено си поделиха по точка

Арсенал - Ливърпул 0:0

Арсенал: Петър Чех, Хектор Белерин, Калъм Чеймбърс, Габриел Паулища, Начо Монреал, Франсис Коклен, Санти Казорла, Аарън Рамзи, Месут Йозил, Алексис Санчес, Оливие Жиру

Ливърпул: Симон Миньоле, Натаниел Клайн, Мартин Шкъртел, Деян Ловрен, Джо Гомес, Емре Джан, Лукас, Джеймс Милнър, Роберто Фирмино, Кристиан Бентеке, Филипе Коутиньо