Арсенал остана без нападателя си Дани Уелбек за няколко месеца, след като от клуба потвърдиха, че футболистът е бил опериран. 

Английският национал получи контузия на лявото коляно в края на април и пропусна края на миналия сезон, като надеждите бяха, че ще може да се възстанови без хирургическа интервенция. 

Оказа се обаче, че това няма да стане и в крайна сметка бе взето решение да бъде опериран, след което ще започне възстановяването си, което обаче няма да е кратко. 

„След повишаване на натоварването стана ясно, че травмата на менискуса на лявото коляно не се поддава на лечението, по начина по който се надявахме и затова бе взето решение той да бъде опериран. Очакванията сега са Дани да бъде извън игра за период от няколко месеца и всички в клуба му желаем бързо възстановяване“ пише в официалното съобщение на Арсенал. 

Случилото се означава, че Артилеристите губят важен играч за атаката си, още повече, че Уелбек също можеше да бъде използван като централен нападател. Именно затова очакванията бяха, че Арсен Венгер ще купи играч за предни позиции, което обаче не се случи и поне до януари лондончани ще играят с това, с което разполагат.