Бившият играч на Арсенал, а сега телевизионен анализатор Пол Мърсън, се изказа много остро и критикува клуба заради пасивността му на трансферния пазар, обвинявайки го в липса на амбиция. 

Както обикновено Арсен Венгер чакаше да последния момент, за да направи евентуален трансфер, но този път не успя, а и сега ситуацията се усложни, след като стана ясно, че Дани Уелбек ще е аут поне до Нова година след операция. 

„Ако имаш сезонен билет на Арсенал, значи си платил доста пари. Това обаче са парите на привържениците. Те не са на Арсен Венгер, нито на клуба. Това са парите на феновете и те искат да бъдат дадени за привличането на класни играчи“ заяви Мърсън. 

„Цялата идея да разполагаш с този голям стадион за 60 000 души, е на него да играят силни футболисти. Просто не зная защо Арсенал не дава пари за играчи. Те трябваше да предложат 100 милиона евро за Бензема. Ако от Реал откаже, тогава нищо не можеш да направиш. Но поне си опитал“ добави той. 

„Така феновете са излъгани. Те започват да се чудят защо идват на мачовете. Казват си – плащаме скъпи билети, но за какво? За Топ 4? Или за ФА Къп? След като нещата продължават по същия начин, не очаквам промяна в резултатите. Не виждам причина отборът от миналия сезон да изпревари Челси сега. Със сигурност ще има период през сезона, в който те ще играят страхотен футбол и ще запишат солидна серия победи. Ще съм обаче абсолютно шокиран, ако ако спечелят Висшата лига“ изтъкна още Мърсън.