Срещу Олимпиакос беше най-лошото представяне на Арсенал през целия престой на Венгер в клуба. Все едно пилетата се връщаха вкъщи, за да пренощуват. Постоянно казвам, че в клуба няма никакъв прогрес, няма и следа от този скок напред, който уж правим. Представянето на отбора бе ужасно, още повече при положение че досега съперникът бе играл 12 мача в Англия и не бе печелил. За тези 12 мача те бяха вкарали 3 гола и бяха получили 37. А сега на практика ни пребиха.

Венгер винаги има страхотни извинения или е стадионът, или трансферните разходи, или ръководството, или времето. Каквото и да е, извинението никога не включва Арсен Венгер. Срещу Олимпиакос обаче извиненията свършиха. Той е виновният!

Много са ме критикували, че вече от 6-7 години говоря, че е свършен за Арсенал. Това не е лично отношение, аз проблеми с него нямам. Той е много възпитан и интелигентен тип, който свърши страхотна работа в първите си 8 години в клуба. Но колко още години да тънем в посредственост? Само в последните 2 години получихме по 3 гола вкъщи от Андерлехт, Монако и сега от Олимпиакос. 

Във всеки друг голям клуб в Европа мениджърът отдавна да си е отишъл само заради това. Колко още бедствия трябва да причини той преди стотинката да падне? Идеалният кандидат за поста е Юрген Клоп. Първо, свободен е. Второ, разбрахме, че вече го сърби да се върне в играта. Трето, Ливърпул вероятно ще се раздели с Брендън Роджърс и може да бъде изкушен от отбор с подобен статут. 

Ако погледнем към работата му в Дортмунд, той напълно преобрази един много посредствен германски отбор в такъв, който на 2 пъти спечели титлата за сметка на Байерн. Този тип е с 20 години по-млад от Венгер и ще иска свирепо да постигне успехи с новия си отбор. Клоп обича атакуващия футбол, така че феновете на Арсенал няма да са лишени от атакуващ футбол, а и ще направи защитата ни като от гранит!

Пиърс Морган, превод на вестник "7 дни спорт"