Голямата звезда на Арсенал Алексис Санчес е на път да стане най-скъпоплатеният футболист на клуба, след като ръководството планира да му предложи нов контракт, твърди "Дейли меил".

Към момента чилийският национал печели по 130 хиляди паунда седмична заплата, но отборът планира да му увеличи възнагражданието като награда за страхотните изяви, откакто пристигна в клуба.

Най-скъпоплатеният футболист на "Артилеристите" в момента е Месут Йозил със своите 140 хиляди паунда на седмица, като той на практика е и единственият, който прибира повече от Алексис на "Емиратс".

Договорът на Санчес изтича през 2018 година, а ако се съгласи да подпише нов контракт, което вероятно ще стане, той със сигурност ще прибира повече от Йозил.

Междувременно изданието твърди също, че Начо Монреал ще се обвърже с клуба, с нов тригодишен договор, след като вече е договорил всички параметри по него. 

За капитана Микел Артета ще се реши в края на сезона, дали да му се предлага нов договор. Неговият настоящ контракт изчита именно тогава.