Арсенал продължава с доброто си представяне напоследък, след като надви Уотфорд с 3:0 на "Викаридж Роуд" в среща от 9-ия кръг на Висшата лига.

Първото полувреме бе посредствено за момчетата на Арсен Венгер, но след почивката те успяха да покажат своята класа.

Алексис даде аванс на столичани в 62-ата минута, а шест минути след това Жиру удвои преднината на тима си. В 73-ата минута и Рамзи се разписа за класическия резултат.

След тези три точки отборът на Арсенал е на 2-ото място в класирането с актив от 19 точки и е само на 2 от лидера Манчестър Сити.



Срещата започна доста мудно и двата тима не показаха нужната острота в първите минути, но все пак Арсенал стигна първи до голово положение в 11-ата минута.

Алексис Санчес отправи силен удар от няколко метра, който бе насочен към горния ъгъл на противниковата врата, но Еурелио Гомеш направи отлично спасяване.

Минута след това пък и Чех трябваше да спасява вратата си, след като се намеси, след удар на Дийни, който стреля към левия ъгъл от границата на наказателното поле. 

През следващите минути темпото на игра не бе особено високо, но в 20-ата домакините нагнетиха напрежение в наказателното поле на класния си противник, но Кошчелни успя да изчисти топката.

В 28-ата минута Рамзи бе на косъм да открие резултата за "Топчиите", след като бе намерен в наказателното поле, но от близка дистанция някак си прати топката над вратата.

Темпото през следващите минути не бе особено високо, особено в играта на гостуващия отбор.

В 36-ата минута Бейерин центрира остро в наказателното поле и се виждаше как гостите най-после могат да вкарат, но футболист на Арсенал не успя да играе с топката.

Две минути след това Кошчелни засече с крак топката след центриране на Йозил от корнер, но прати кълбото в аут. 

След почивката гостите се поактивизираха и в 52-ата минута Алексис отправи опасен удар, който обаче бе блокиран от Прьодъл.

В 61-ата минута пък домакините имаха претенции за дузпа след падане на Капу в наказателното поле, но реферът не уважи молбите им.

Минута след това Санчес откри резултата за гостите.

Касорла навлезе в наказателното поле и бе препънат от Ейк, но Санчес бе точно до ситуацията и довкара топката във вратата от близка дистанция.

В 68-ата минута влезлият минути преди това Жиру пък удвои аванса на лондончани, след като бе намерен от Йозил пред малкото наказателно поле и с лекота отклони топката в мрежата.

В 73-ата минута Рамзи направи преднината на гостите класическа. Бейерин намери съотборника си в наказателното поле и уелсецът отправи удар при който се получи рикошет в крака на Ейк, но топката в крайна сметка влезе в мрежата.

Няколко минути след това гостите бяха на косъм от четвърто попадение, след като Жиру отклони центриране на Касорла към горния ъгъл на противниковата врата, но бразилският страж направи страхотно спасяване. 

До края на срещата резултатът остана непроменен. 

УОТФОРД - АРСЕНАЛ 0:3
0:1 Санчес 62
0:2 Жиру 68
0:3 Рамзи 73

УОТФОРД: Гомеш, Каткарт, Прьодъл, Ейк,  Ниъм (68 - Стивън), Капу, Абди (78 - Ибарбо), Уотсън, Аниа (81 - Паредес), Дийни, Игало

АРСЕНАЛ: Чех, Мертезакер, Бейерин, Монреал, Кошчелни, Йозил (80 - Артета), Рамзи, Коклен, Касорла, Санчес (79 - Чембърлейн), Уолкът (64 - Жиру)