Битката за Лондон остана без победител, след като Арсенал и Тотнъм си врътнаха равенство 1:1. Гостите дръпнаха в резултата чрез звездата си Хари Кейн (32), но домакините стигнаха до равенството благодарение на Киерън Гибс (77).

Така двата отбора продължават с успешните си серии без загуба в първенството.

"Артилеристите" успяха да измият поне малко срамното си падение 1:5 от Байрен Мюнхен в Шампионската лига през седмицата и отново са лидери в класирането заедно с Манчестър Сити с 26 пункта.

Хари Кейн и компания пък се изкачиха на пето място в класирането с 21 точки.

Арсенал имаше пет поредни победи в първенството, но многото контузии изиграха лоша шега на артилеристите в този мач и логично се стигна до равенство.

От своя страна Тотнъм изигра страхотен мач и водеше в резултата през по-голямата част от времето, но не успя да задържи преднината си и се задоволи с точката.


Срещата в Лондон започна скучновато, като в първоначалните минути двата отбора залагаха основно на по-дефанзивен и предпазлив футбол.

Първото положение в мача бе за "артилеристите", но Месут Йозил пропусна да вкара. В 16-ата минута Алексис Санчес навърза отбраната на Тотнъм и стреля от упор, но футболист на гостите го блокира.

Три минути по-късно Муса Дембеле се озова на страхотна позиция, но се замота и не успя да нанесе голов удар. Тотнъм натискаше здраво в тези минути и дойде ново положение за гостите, но Кристиан Ериксен пропусна.

В 25-ата минута и пред Ерик Дайър се откри шанс, но отново топката мина в аут. Това бяха силните моменти на "шпорите", които тотално надиграваха Арсенал, но до попадение така и не се стигаше.

Логичното се случи в 32-ата минута, когато Дани Роуз намери Хари Кейн и звездата на Тотнъм наказа артилеристите за 0:1.

Шест минути по-късно Алексис Санчес можеше да изравни, но Юго Лорис спаси. В края на полувремето с пропуск за Тотнъм се отчете Хари Кейн.

В началото на второто полувреме Хари Кейн се откъсна зад защитата на Арсенал, но правилно бе отсъдена засада. В 48-ата минута Арсенал можеше да изравни, но удар на Джоел Кембъл бе спасен от Юго Лорис.

Последва натиск на "топчиите", но до изравнителен гол така и не се стигаше. След час игра Лоран Косчелни стреля от изгодна позиция, но в аут. Секунди по-късно и Оливие Жиру с глава пропусна да отбележи.

Домакините засилваха атаките си, но трудно достигаха до чисти ситуации пред Лорис. В 64-ата минута Тотнъм можеше да реши всичко, но последователно Деле Алли и Хари Кейн пожалиха артилеристите.

В 69-ата минута и Кристиан Ериксен се отчете с пропуск за гостите. Издънките на гостите в атака обаче бяха наказани в 77-ата минута. Тогава Месут Йозил асистира на Киерън Гибс и той успя да изравни - 1:1.

След попадението Арсенал натисна здраво, но се заредиха пропуски на Оливие Жиру и Алексис Санчес. До края на мача артилеристите потърсиха и трите точки, но нямаха шанс и заслужено срещата завърши с равенство.

Арсенал - Тотнъм 1:1

Голмайстори:

0:1 Хари Кейн (32)
1:1 Киерън Гибс (77)

Арсенал: Петър Чех, Матю Дебюши, Пер Мертезакер, Лоран Косчелни, Начо Монреал, Франсис Коклен, Санти Казорла, Джоел Кембъл, Месут Йозил, Алексис Санчес, Оливие Жиру

Тотнъм: Юго Лорис, Кайл Уокър, Тоби Айдервейрелд, Ян Вертонген, Дани Роуз, Ерик Дайър, Деле Алли, Ерик Ламела, Муса Дембеле, Кристиан Ериксен, Хари Кейн