Арсенал загуби нови точки във Висшата лига, след като стигна само до 1:1 на терена на Норич в мач от 14-ия кръг. 

Това показа, че нещата при Артилеристите не вървят добре и тимът вече изостава с 2 точки от лидерите Манчестър Сити и Лестър, като има 27. Пред него е и Манчестър Юнайтед. 

И за да бъдат нещата още по-лоши, Алексис Санчес напусна контузен и състоянието му не изглеждаше никак добро. Лоран Кошчелни също бе заменен принудително. 

Домакините от Норич играха добре и имаха нелоши положения, които обаче пропуснаха. С 13 точки те остават близо до дъното и не могът да бъдат спокойни за бъдещето си. 


Лондончани започнаха активно още от началото и в 4-ата минута Алексис Санчес стреля, но покрай вратата. 

Последваха минути, в които гостите владееха топката, но без да стигат до кой знае какви ситуации. В 15-ата минута добра атака отляво завърши с пас към свободния Месут Йозил, който стреля по диагонала, но Басонг протегна крак и отклони в корнер. 

Гостите показаха търпение и в 30-ата минута то бе възнаградено. Те пресираха съперника и вратарят на Норич Джон Руди не успя да изрита силно напред. Алексис Санчес отне от играч на домакините и веднага даде извеждащ пас за стартиралия Йозил, който преодоля стража на Канарчетата с удар по диагонала. 

Всичко изглеждаше добре за гостите преди в 43-ата минута домакините неочаквано да изравнят. Роби Брейди подаде към Люис Грабън, който удържа Габриел, появил се на мястото на контузилия се Кошчелни, обърна се и стреля в далечния ъгъл за 1:1. 

В добавеното време на първата част нещата за Артилеристите можеха да станат и още по-лоши, след като Уисдъм центрира отлично и Хулахан бе сам на далечния ъгъл на вратарското поле, но ударът му не бе прецизен и топката премина над вратата. 

Второто полувреме започна с неприятен сблъсък, при който Санти Касорла бе ударен в коляното, но след като остана известно време на земята, успя да се върне и да продължи. 

В 55-ата минута разбъркване в наказателното поле на Канарчетата даде шанс на Йозил, който обаче бе затворен и не успя да прати топката в празната врата. Малко след това дойде и неприятната новина за Арсенал – Санчес получи разтежение в задната част на дясното бедро при един спринт и напусна, като състоянието му определено изглеждаше притеснително. Вместо него се появи Кембъл. 

Играта на Арсенал обаче не вървеше, а домакините трупаха самочувствие. В 70-ата минута центриране на Брейди се отби от главата на Габриел и се насочи опасно към вратата, но Чех показа страхотен рефлекс и отби. При последвалия корнер Джони Хаусън се оказа на добра позиция, но стреля над вратата. 

Гостите продължаваха да владеят повече топката, но контрите на домакините изобщо не бяха безопасни и на няколко пъти отбраната на Арсенал бе поставена под напрежение, но успяваше да се справи.

В крайна сметка обаче гостите не успяха да спечелят и това е още едно разочарование за тях в опита им да стигнат до първа титла от 2004-а година.  

Норич – Арсенал    1:1

0:1    Йозил    30
1:1    Грабън    43

Норич: Руди, Уисдъм, Бенет, Басонг, Олсон, О’Нийл, Доранс, Хаусън (70 Редмънд), Хулахан (84 Оджиджа-Офое), Брейди, Грабън (84 Джером)
Арсенал: Чех, Бейерин, Мертезакер, Кошчелни (10 Габриел), Монреал, Фламини, Касорла, Рамзи (71 Окслейд-Чембърлейн), Йозил, Санчес (59 Кембъл), Жиру