Тиери Анри, който винаги е хранел топли чувства към мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, го обвини за контузията на Алексис Санчес при 1:1 с Норич в неделя. Още преди мача вечният голмайстор на Артилеристите изтъкна колко е важно играчите да не прегарят рано и добави, че Венгер е трябвало да замени претоварения чилиец още в 70-ата минута на решения мач с Динамо (Загреб) от Шампионската лига.

Санчес е играл 1107 минути във Висшата лига този сезон - повече от който и да било нападател на клуб, участващ и в Шампионската лига. Освен това той участва редовно в световните квалификации на Чили и въпреки това Венгер го пусна титуляр срещу Канарчетата само за да види как напуска контузен след час игра. 

"Той играе за Чили, пътува до там 14 часа, после се връща и играе във всеки мач. Дори когато мачът е спечелен, понякога той продължава да създава напрежение срещу противника и това споменах преди двубоя с Норич", каза Анри.

"Не съм треньор и не знам какво е напрежението върху играчите. Знам само, че побеснявах, когато ме вадеха от мач. Мислех си за това, когато беше ясно, че Арсенал е спечелил срещу Динамо (Загреб). Санчес отбеляза, игра добре и не се контузии. 20 минути преди края трябваше да бъде изваден. Но аз не съм треньор и не знам как би го приел в съблекалнята." 

След мача с Норич Венгер потвърди, че Лоран Косиелни, който бе сменен още в 11-ата минута, както и Санти Касорла също имат контузии. Преди мача Санчес настояваше, че е готов да играе, и Анри призна, че е зад мениджъра на Арсенал, защото трябва да се справя в трудна ситуация. 

"Съчувствам на Арсен. Бориш се за титлата, излизаш срещу Норич и трябва да победиш. Очевидно, ако питате Алексис дали е добре, той ще отвърне положително. Ако каже "не", е по-добре да напусне клуба. Ти си тук, за да играеш. Но мисля, че не трябва да го питаш нищо, ако искаш да почива. Трябва или да замълчиш, или да кажеш: "Днес те оставям да почиваш", и това е всичко."

"Отново повтарям, че докато бях играч, това нямаше да ми хареса, но после премисляш и виждаш перспективата, че в противен случай няма да можеш да си на терена и да играеш цял сезон. Ако Алексис беше отбелязал срещу Норич, Венгер щеше да каже, че го е пуснал с право, но сега е контузен и очевидно трябва да кажем на мениджъра, че трябвало да го остави да се възстанови."

Тиери критикува и цялостното представяне на отбора: "Мисля, че Арсенал умря физически, в началото на второто полувреме те грохнаха, затова Роби Брейди каза след мача, че Норич е трябвало да победи. Съгласен съм с него. През второто полувреме очаквах Канарчетата, а не "Арсенал" да отбележи. Лондончани владееха топката, както се и очакваше, притискаха опонента в наказателното му поле, но имаха само три шута във вратата. Не мисля, че бяха свежи през втората част."