Саутхямптън успя да съсипе Арсенал на своя "Сейнт Мери" и да постигне победа с 4:0.

Това стана в среща от 18-ия кръг на Висшата лига, а след нея лондончани пропуснаха страхотната възможност да оглавят класирането във Висшата лига и да се възползват от грешката на Лестър.

Мартина откри в 19-ата минута, Лонг удвои в 55-ата минута, а Фонте вкара за класическия резултат в 69-ата минута. Лонг пък оформи разгрома с втори гол в 92-ата минута.

След тази среща "Артилеристите" са 2-и с актив от 36 точки, докато техният противник е на 12-ата позиция с 24 точки.


Още в 4-ата минута гостите получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от около 30 метра, а Йозил се нагърби с центрирането. Мертезакер можеше да засече топката с глава, но в най-важния момент загуби битката със своя персонален пазач в наказателното поле.

След десетата минута домакините постепенно започнаха да поглеждат към вратата на лондончани и демонстрираха по-голямо самочувствие в атакуващ план.

В 14-ата минута Монреал отправи доста коварен удар по посока вратата на Стекеленбург, но пък Мартина изчисти топката в корнер.

Четири минути след това отново испанският бранител на Арсенал имаше шанс, но този път той бе отличен. Топката достигна до него, докато бе непокрит в наказателното поле, и той имаше чудесен шанс пред себе си, но от чиста позиция прати топката в ръцете на противниковия страж.

В 19-ата минута домакините изненадващо стигнаха до попадение. Мартина отправи изключителна тупалка няколко метра преди гредата и прати топката в долния ляв ъгъл на противниковата врата.

В следващите няколко минути Уорд-Праус имаше два шанса да отправи удара, като при първата възможност топката бе уловена комфортно от Чех. При втория му шанс тя премина над пределите на вратата.

През следващите няколко минути нямаше кой знае какви ситуации пред двете врати и головите положения липсваха.

В 38-ата минута Уолкът опита късмета си с удар от няколко метра, но в него нямаше толкова сила и в крайна сметка топката попадна право в ръцете на вратаря.

Две минути преди почивката Лонг изпусна уникален шанс да удвои аванса на домакините, но от чиста позиция в наказателното поле той не успя да намери опразнената врата и прати топката над нея.

Пет минути след подновяването на играта Ван Дайк реализира попадение, но пък то бе отменено заради засада, както и нарушение срещу Чех. 

В 55-ата минута Лонг удвои аванса на домакините, след като Мане го намери в наказателното поле и ирландецът от близка дистанция без никакви проблеми успя да реализира. 

Точно пет минути по-късно Рамзи пробва късмета си от границата на наказателното поле, но топката попадна право в ръцете на вратаря.

В 69-ата минута Фонте засече с глава центриране на Бертранд от корнер и направи резултата класически в полза на домакините. 

Няколко минути пък Чех спаси по страхотен начин много мощен удар на Тадич от дистанция. 

Минута преди края на редовното време домакините удариха и страничната греда чрез Лонг. 

В 92-ата минута Лонг тотално съсипа клетите гости с втория си гол в мача, след като бе намерен в наказателното поле и от няколко метра преодоля Чех с плътен удар по земя.

САУТХЯМПТЪН - АРСЕНАЛ 4:0
1:0 Мартина 19
2:0 Лонг 55
3:0 Фонте 69
4:0 Лонг 92

САУТХЯМПТЪН: Стекеленбург, Бертранд, Мартина, Фонте, Ван Дайк, Уорд-Праус (73 - Тадич), Уаняма, Дейвис, Класи (67 - Ромеу), Мане (82 - Лопес), Лонг

АРСЕНАЛ: Чех, Монреал, Косиелни, Мертезакер, Бейерин, Йозил, Рамзи, Фламини (73 - Чембърс), Кемпбъл (64 - Окслейд-Чембърлейн), Уолкът (79 - Ивоби), Жиру