Борнемут - Арсенал, среща от Висшата лига на Англия, 15.30 часа, стадион "Виталити Стейдиъм", главен съдия Кевин Френд.

Последните десет срещи на Борнемут във всички турнири: Общо 5 победи, 3 равенства и 2 загуби. От тях 1 победа, 1 равенство и 1 загуба в последните 3 домакинства.

Последните десет срещи на Арсенал: Общо 5 победи, 3 равенства и 2 загуби. От тях 2 равенства и 1 загуба в последните 3 гостувания.

По-рано през сезона Арсенал удари с 2:0 Борнемут в Лондон. В момента Арсенал е на четвърто място в класирането и при победа ще се доближи на пет точки от първото място и Лестър. Борнемут е на 15 място с 28 пункта.

Прогноза: Арсенал се намира в мини криза, като в последните си три шампионатни срещи не успя да вкара гол и записа едва две точки, което естествено срина артилеристите до четвъртото място в класирането.

Също така вече 4 мача тимът не може да стигне до победата. Лондончани вече изостават на 8 точки от Лестър и нямат право на повече грешки, ако не искат да се сбогуват с надеждите за титла този сезон.

Мениджърът на "топчиите" Арсен Венгер ще излезе с най-доброто, с което разполага, като повечето му водещи футболисти вече са здрави и ще могат да играят.

Аут от срещата обаче са трайно травмираните Уилшър, Росицки, Касорла и Уелбек. Борнемут започна добре сезона, но след това зареди посредствени игри, но напоследък отново се стабилизира и постигна добри резултати.

Домакините обаче се славят със слаба защита и допускат леки голове, което изключително много пречи на тима. От своя страна Арсенал се представя доста добре при визитите си и нищо чудно да си тръгне с трите точки от този мач.

Макс Градел, Калъм Уилсън и Тайрън Мингс са с контузии, а Станислас е все още под въпрос за състава на Борнемут.

Очертава се труден сблъсък и за двата отбора, но ще заложим за победа на гостите. Арсенал ще хвърли всичко само и единствено за победата и най-вероятно ще си я спечели.

Резултат: Борнемут - Арсенал 1:3