Играчите на Арсенал са уверени, че имат силите да победят водача в класирането Лестър Сити, когато двата тима се срещнат в неделя в мач от 26-ия кръг във Висшата лига.

"Артилеристите" са трети в подреждането, на 5 точки от изненадващия лидер Лестър, но имат само една победа в последните си 5 мача. Тя дойде в предишния кръг, когато лондончани победиха Борнемут като гост с 2:0.

"Важно бе да вземем тази победа, защото последните ни резултати не бяха добри. Така все още сме съвсем близко до Лестър", каза полузащитникът на Арсенал Аарън Рамзи.

"Резултатите, които постига Лестър до момента, са забележителни, но ние не се притесняваме и сме уверени, че можем да вземем трите точки. За нас бе важно да спечелим последния мач и сега трябва да се възползваме от инерцията, която имаме", заяви още уелсецът.

Подобно мнение изказа и защитникът Ектор Бейерин, който определи предстоящия мач като един от най-важните през сезона.

"Няма значение срещу кого играем, ние винаги излизаме за трите точки. Разбира се, този мач е много по-важен от много други, но трябва да покажем нашата си игра, ако искаме да победим", добави 20-годишният испанец.

Арсенал започна годината като водач в класирането във Висшата лига, но след само една победа през януари тимът се свлече до третото място в подреждането.