Главният бос на Арсенал Стан Крьонке си навлече гнева на феновете с най-новата си придобивка. Медиите в Англия разтръбиха, че американският баровец с най-голям пакет акции в клуба е броил внушителните 500 млн. паунда за ранчо в Тексас (САЩ). Според информациите става дума за парцел с размерите на Лос Анджелис, наследствена земя на американски род на повече от 200 години, съобщава вестник "Телеграф".

Новината дойде в доста неподходящ момент за крупния бизнесмен, когато привържениците на "топчиите" възнамеряват да се включат в масовите протести срещу високите цени на билетите за футболните мачове във Висшата лига. На "Емиратс" плащат най-много за домакинските срещи в Англия. Най-скъпите сезонни пропуски за двубоите на Арсенал са по 2000 паунда, а най-евтините - 1000 паунда. В момента феновете масово се възмущават, че само пълнят гушата на Крьонке, чието състояние се оценява на над 4 милиарда паунда.

В същото време феновете недоволстват и от трансферната политика, която не отговаря на шампионските амбиции на мениджъра Арсен Венгер. През лятото единствената сериозна попупка бе вратарят Петър Чех за 10 млн. паунда, а трансферна цел номер 1 Карим Бензема остана мираж.

Тази зима се очакваше, че Стан Крьонке да развърже кесията за по-солидна селекция в разгара на битката за титлата. Чуваха се слухове, че Венгер може да похарчи цели 70 млн. паунда през янауарския трансферен прозорец, но на "Емиратс" пристигна само египтянина от Базел Мохамед Ел Нени за скромните 5 млн. паунда.