Арсенал обърна с 2:1 Лестър в един луд, луд мач на "Емирейтс". Така след тази домакинска победа на лондончани битката за шампионската титла в Англия още по-сериозно се заплете.

"Лисиците" правят уникален сезон и дори след тази загуба продължават да са лидери в класирането с 53 точки, докато "артилеристите" са втори с 51 пункта, преди останалите срещи от кръга

Гостите от Лестър дръпнаха в резултата с гол от дузпа на Джеймс Варди в края на порвото полувреме.

След почивката обаче гостите останаха в намален състав, след като Дани Симпсън бе изгонен. Това помогна на Арсенал и с гол на Тио Уолкот домакините изравниха, а в 95-ата минута Дани Уелбек направи пълен обрат за победното 2:1.

Като цяло срещата предложи страхотен футбол, множество положения, спорни съдийски отсъждания, три гола и в крайна сметка победа за Арсенал.


Арсенал започна атакуващо мача и още в началото можше да вкара. Тогава Месут Йозил намери Окслейд-Чембърлейн, който продължи към Алексис Санчес, но Дани Симпсън с решителна намеса изчисти топката в ъглов удар.

Секунди по-късно Алексис стреля с глава, но топката излезе в аут. Артилеристите продължиха да натискат и да доминират, като в тези първоначални минути гостите основно се защитаваха и рядко минаваха средата на терена.

В 10-ата минута домакините скочиха за дузпа, след като топката срещна ръката на Канте, но съдията Мартин Аткинсън даде знак играта да продължи и не посочи бялата точка.

Малко по-късно Месут Йозил намери хитро Рамзи, но Шмайхел внимаваше и предвидливо с шпагат изчисти. Тези положения стреснаха гостите и те успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

В 17-ата минута Олбрайтън центрира към звездата на Лестър Варди, който засече с глава, но Чех показа класа и спаси Арсенал от сигурен гол.

Последваха спокойни минути, като действията се развиваха основно в средата на терена, без каквито и да било голови положения пред една от двете врати.

В 25-ата минута Алексис се освободи на чиста позиция и стреля мощно, но Морган самопожертвувателно се хвърли и го блокира.

След половин час игра Арсенал вкара, но попадението на Оливие Жиру правилно бе отменено поради засада, която бе маркирана навреме. В ответната атака Лестър бе близо до попадението, но Чех спаси опасен удар на Канте.

Така се стигна до 43-ата минута, когато след един авантаж на съдията Аткинсън, топката достигна до Варди, който нахлу в наказателното поле на домакините и там след съприкосновение с Начо Монреал се струполи на тревата.

Последва дузпа за гостите и бурни недоволства на Монреал, но Аткинсън не промени решението си. Зад топката застана Варди и вкара за 0:1.

Арсенал започна мощно втората част и можеше да изравни веднага след почивката, но тогава удар на Рамзи мина до гредата на "лисиците".

Така се стигна до 54-ата минута, когато Лестър остана в намален състав, след като Дани Симпсън нелепо си изпроси втори жълт и респективно червен картон.

Това даде още по-голям стимул на "артилеристите" и те притиснаха "лисиците" в собствената им половина. След час игра Алексис можеше да опъне мрежата на гостите с глава, но нямаше шанс пред гола.

Домакините натиснаха здраво и десет минути по-късно логично стигнаха до изравняването. Тогава Оливие Жиру свали с глава топката към Тио Уолкот и той отблизо вкара за 1:1.

Четири минути по-късно Рамзи можеше да направи пълен обрат, но пропусна. В 80-ата минута отново Рамзи се озова на чиста позиция, но стреля в аут.

Последваха мощни "артилерийски" атаки и пропуски на Оливие Жиру и Пер Мертезакер. Така се стигна до продължението на мача, когато Месут Йозил асистира на Дани Уелбек, който опъна мрежата на "лисиците" и донесе победата на отбора си.

Арсенал - Лестър 2:1

Голмайстори:

0:1 Джеймс Варди (45 - дузпа)
1:1 Уолкот (70)
2:1 Уелбек (95)

Арсенал: Чех, Монреал, Косиелни, Мертезакер, Белерин, Рамзи, Коклен, Санчес, Йозил, Окслейд-Чембърлейн, Жиру

Лестър: Шмайхел, Фукс, Хут, Морган, Симпсън, Олбрайтън, Канте, Дринкуотър, Марез, Оказаки, Варди

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Zyr5s80c0uk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>