Арсенал направи много сериозна грешка при визитата си на Съндърланд, на "Стейдиъм ъф Лайт" и стигна само до нулево реми срещу "черните котки". 

Гостите, водени от Арсен Венгер, демонстрираха изключително голяма немощ в атакуващ план, в днешната среща, и като цяло с нищо не показаха, че заслужават победата.

Двубоят бе от 35-ия кръг на английската Висша лига и след него лондончани са 4-и с актив от 64 точки, а тяхната издънка е капка надежда за 5-ия в таблицата Манчестър Юнайтед, който има мач по-малко.

Домакините пък излязоха над чертата и са 17-и с актив от 31 точки. 

Не може да не се отбележи, че този мач бе първи за Джак Уилшър през сезона, след като той лекуваше дълго контузия. Халфът влезе като резерва няколко минути преди края. 


Срещата започна много добре за гостите и още в 4-ата минута те имаха много добър шанс да стигнат до попадение, но Иуоби стреля покрай вратата от добра позиция.

Последваха обаче силни минути за домакините и те отправиха няколко неточни удара към противниковата врата, като мерниците си изпробваха М'Вила, Хазри и Кетърмоул.

В 22-ата минута пък удар на Ван Анхолт срещна сглобката на гредите, а изпълнението му от фаул бе от много висока класа и само късмет не му достигна за попадение.

Десетина минути след това Маноне се намеси прекрасно след директен удар от фаул на Алексис Санчес, а малко след това домакините искаха дузпа заради игра с ръка на Мертезакер в наказателното поле. Реферът обаче остана безмълвен. 

Малко преди почивката и гостите имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Йедлин след удар на Иуоби, но и тук реферът замълча.

Пет минути след подновяването на играта Чех спаси отбора си от попадение във вратата, след като първо отрази много силен удар на Дефоу, а след това спаси вратата си и при добавката на М'Вила.

Хазри пробва късмета си малко след това, но отново стражът на столичани бе на мястото си.

Последваха скучни минути, но все пак "черните котки" стигнаха до страхотен шанс чрез Коне, който обаче от добра позиция не се възползва от суматоха в отбраната на Арсенал и не успя да насочи топката във вратата.

До края на срещата не се стигна до нищо кой знае колко интересно и резултатът се запази. 

СЪНДЪРЛАНД - АРСЕНАЛ 0:0

СЪНДЪРЛАНД: Маноне, Кабул, Коне, Кирхоф, Ван Анхолт, Йедлин, Кетърмоул, М'Вила, Хазари, Дефо, Борини

АРСЕНАЛ: Чех, Мертезакер, Начо, Кошчелни, Бейерин, Йозил (84 - Уилшър), Рамзи, Елнени, Санчес, Жиру (71 - Уелбек), Иуоби (71 - Уолкът)