Отборът на Арсенал победи Норич с 1:0 в среща от 36-тия кръг на английската Висша лига. Голът за "артилеристите" падна през второто полувреме и бе дело на Дани Уелбек.

През първата част Арсенал бе по-активният отбор, но трудно създаваше положения. Най-чистите ситуации обаче бяха пропуснати от Нейтън Редмънд, който имаше отлични възможности в 6-тата и в 43-тата минута да даде аванс на Норич, но Петър Чех опази вратата си суха.

Второто полувреме "артилеристите" засилиха своя натиск и резервата Уелбек успя да открие резултата само две минути след като се появи в игра. Гостите опитаха да се върнат в мача, но така и не успяха да изравнят.

По този начин Арсенал събра 67 точки и успя да си върне третото място в класирането, а Норич слезе една позиция надолу и вече е 19-ти с актив от 31 пункта.


Двубоят започна с лек домакински натиск, но Норич стигна до възможност да открие резултата още в 6-тата минута, когато Нейтън Редмънд се озова на добра позиция и стреля, но Петър Чех успя да спаси с крак.

Последваха силни минути за "артилеристите", но Джак Уилшър и Оливие Жиру не успяха да се възползват от добри ситуации и резултата остана непроменен.

Четвърт час преди края Косчелни стреля с глава, но изстрелът му мина на сантиметри от сглобката на вратата.

Малко по-късно Нейтън Редмънд получи страхотен пас в наказателното поле и с десния крак отправи силен шут към вратата, но Чех отново бе на мястото си и изби в корнер.

До края на първата част голове не паднаха и двата отбора се прибраха на почивка при нулево равенство.

В началото на второто полувреме домакините натиснаха, но трудно успяваха да стигнат до удар към вратата на "канарчетата".

Белерин пробва опасен изстрел в 57-та минута, но топката мина встрани от вратата.

Само две минути по-късно Арсенал успя да открие резултата. Ектор Белерин центрира отдясно и Оливие Жиру свали топката с глава към Дани Уелбек, който с премерен шут в долния ляв ъгъл на вратата успя да даде аванс на домакините.

20 минути преди края на мача Мбокани можеше да изравни резултата, но Лоран Косчелни успя да блокира ударa му и кълбото излезе в корнер.

"Канарчетата" продължиха да тормозят Арсенал, но така и не успяваха да пробият железния Петър Чех.

В 83-тата минута Елнени отправи страхотен шут към вратата на Норич, но Руди показа завиден рефлекс и изби в ъглов удар.

До края на срещата положения липсваха и Арсенал стигна до така ценния успех.

 

 

Арсенал - Норич 1:0

Голмайстор:

1:0 Уелбек - 59'


Арсенал: Чех, Монреал, Мертезакер (Паулиста - 50'), Косчелни, Белерин, Рамзи, Елнени, Айоби (Уелбек - 56'), Йозил, Санчез, Жиру

Норич: Руди, Мартин, Пинто, Басонг, Олсон, Хоусън, Брейди, Хулахан, Редмънд, О'Нийл, Джером

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2znP2H-B0iA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>