Арсенал - Астън Вила, среща от 23-я кръг на Висшата лига, стадион "Емиратс", начало 15.30 часа.

Прогноза: Арсенал е абсолютен фаворит в този мач и очакванията са за лека и категорична победа за момчетата на Арсен Венгер.

Повечето световни букмейкъри дори прогнозират, че лондончани ще вземат трите точки с разлика и препоръчват ставката над 3.5 гола в срещата на "Емиратс".

"Артилеристите" имат осем победи и едно равенство в последните си десет мача във всички турнири. От тях 4 победи в последните 4 домакинства.

За същите срещи гостите от Бирмингам са записали едва три победи, като имат още три равенства и четири загуби. Астън Вила има три загуби в последните си три гостувания. Сега прогнозите са за домакинска победа.

В момента Арсенал е на шесто място и води люта битка за Топ 4, докато гостите са на 16-а позиция и се борят за оцеляването си.

Арсен Венгер най-вероятно ще заложи в атака на Алексис Санчес и Дани Уелбек, а Жиру ще остане извън титулярите. "Артелеристите" играят силно у дома, а в последните си три срещи с Вила винаги има много попадения.

Сега очакванията са за подобна голова фиеста и за лесни три точки за Арсенал. Лондончани са абсолютни фаворити в тази среща и прогнозата ни е за сигурна тяхна победа.

Резултат: Арсенал - Астън Вила 3:1