Арсенал финализира трансфера на Гранит Джака, плащайки за правата му 33.1 милиона паунда на германския Борусия Мьонхенгладбах.

23-годишният швейцарски национал беше представен като ново попълнение на "артилеристите" днес по обяд, след като през последните дни се очакваше потвърждение на сделката по привличането му.

Джака кацна в Лондон още в петък за задължителните медицински прегледи, след което парафира договор за 4 сезона. Той ще носи №34 през следващата кампания.

Привличането на Джака още преди края на настоящия сезон пък е сериозно послание от Арсенал към конкуренцията във Висшата лига.

Миналата година мениджърът на столичани Арсен Венгер беше сериозно обвиняван за пасивността си на пазара. Припомняме, че преди старта на сезона той не привлече нито един полеви футболист.

"Гранит Джака е вълнуващ млад футболист, който вече има опит в Бундеслигата и Шампионската лига. Следим го от доста време и той ще внесе допълнително качество в отбора ни. Пожелаваме му успешно европейско първенство с Швейцария и нямаме търпение да започнем работа заедно", каза Венгер.