Арсенал се изложи в първия си мач от предсезонната подготовка, след като врътна реми 1:1 срещу френския втородивизионен Ланс, макар че преди мача лондончани бяха абсолютни фаворити.

Нещо повече, столичният английски тим дори можеше да загуби срещата, ако не бе късната реакция на отбора, която дойде след изравнителното попадение на Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Арсен Венгер предпочете да заложи на сплав между млади и опитни играи. Сред титулярите личаха имената на Мертезакер, Монреал, Коклен и Уолкът, както и на младоците Иуоби, Акпом и Аделайда.

Именно Акпом имаше шанс да открие малко след началото на мача, но ударът му бе спасен от противниковия страж.

Французите първи стигнаха до попадение, след като Аутре реализира на празна врата в 38-ата минута. Негов съотборник направи добър пробив и навлезе в наказателното поле, а след това опита да прехвърли вратаря. Стражът обаче изби топката, но за негово нещастие тя попадна право в краката на противниковия играч, който реализира.

Венгер направи шест промени на почивката, а малко след началото на втората част Уолкът бе близо да изравни, но ударът му бе доста нескопосан. 

С изумителен прехвърлящ удар от няколко метра обаче Чембърлейн изравни в 81-ата минута и така донесе ремито на своя тим.