Серията на Дидие Дрогба срещу абонатите му от Арсенал продължава. В 16 мача срещу "артилеристите" африканецът вече има 16 попадения.

Този път обаче перлата на Кот Д'ивоар загуби със сборен отбор на американската Сокър лига, макар да изравни резултата в продължението на първото полувреме по време на приятелския мач в Сан Хосе.

Преди това Джоел Кембъл откри резултата от дузпа, а 87-ата минута на празна врата се разписа Чуба Акпом. При гола си Дрогба беше отказан първо от бившия си съотборник Петер Чех, а след това от защитник, но прати топката в мрежата през купа от играчи на лондончани.

13 от попаденията му във вратата на Арсенал са за Челси и две за Галатасарай. Той се е разписвал на всеки 75 минути срещу водения от Арсен Венгер тим и днес беше сменен на почивката.

За Арсенал не играха Оливие Жиру, Аарън Рамзи, Лоран Косиелни и Месут Йозил, които получиха по-дълга ваканция заради Евро 2016. Алексис Санчес, Пер Мертезакер и Габриел Паулиста пък са контузени.

Първи мач като титуляр за "артилеристите" направи Роб Холдинг, който премина от Болтън миналата седмица. Солидно за Арсенал игра друг нов - Гранит Джака. Сред титулярите за Ол Старс бяха Дрогба, Андреа Пирло и Давид Вия.