Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер обяви, че е готов да пусне Лоран Косиелни като титуляр в защита срещу Лестър. Френският специалист добави, че е възможно нападателят Оливие Жиру и плеймейкърът Месут Йозил също да влязат в игра срещу шампиона на Англия.

Косиелни, Жиру и Йозил получиха по-дълга почивка след европейското първенство и според Венгер още не са в оптимална спортна форма. Специалистът обаче е готов да рискува с Кошчелни в центъра на отбрана, след като Габриел и Пер Мертезакер са с травми, а Роб Холдинг и Калъм Чембърс се представиха крайно неубедително в мача с Ливърпул.

"Имам 48 часа, за да реша дали да рискувам с включването на Косиелни, Йозил и Жиру", заяви Венгер. "Ситуацията е много трудна и клубовете винаги стават жертва на тези турнири. Европейското завърши на 10 юли, а на 14 август започна новият сезон. Няма какво друго да се направи в такава ситуация и изборът е между това играчите да получат по-дълга почивка и да са готови след това или да започнат наравно с другите, но да бъдат ментално и физически изцедени. Исках да дам по-голяма почивка на Кошчелни, но контузиите на Мертезакер и Габриел ще променят плановете ми", добави Венгер.

Арсенал гостува на шампиона Лестър във втория кръг във Висшата лига, след като и двата отбора загубиха първите си срещу съответно от Ливърпул и Хъл Сити.