Арсенал записа първата си победа във Висшата лига, след като спечели гостуването си на Уотфорд с 3:1. 

Успехът дойде благодарение на Алексис Санчес, който вкара един и изработи другите два гола за своя отбор. 

Артилеристите вкараха 3 гола още до почивката, с което си гарантираха триумфа и след това, макар и да имаше леко колебание, затвориха мача. Така те имат 4 точки в актива си.  

Стършелите направиха добра втора част, но тя не им бе достатъчна, за да избегнат втора поредна загуба и остават само с точка в актива си. 


В състава на Арсенал стартираха Месут Йозил и Санти Касорла, а Алексис Санчес отново водеше атаката. За домакините се появи новопривлечения Юнес Кабул, като в защита действаше и бившия бранител на Лудогорец Кристиан Кабаселе. 

Началото обаче бе добро за гостите, които получиха дузпа в 8-ата минута. Тогава Амрабат действа малко нескопосано при една топка към Санчес, когото събори след удар с лакът отстрани в главата. 

Реферът се позабави с отсъждането, но все пак посочи бялата точка, а Санти Касорла не сбърка, като отбеляза първия си гол от 18 месеца насам и даде аванс на Артилеристите. 

Хората на Венгер продължиха да играят по-добре, докато домакините не успяваха да стигнат до нещо опасно пред Чех. В средата на полувремето стана интересно. Първо диагонален удар на Уолкот бе спасен от Гомес, а след това стражът на Арсенал направи отлично спасяване, след като при един удар се получи рикошет. 

В 34-ата минута Кабаселе стреля неточно с глава след корнер, докато пред вратата на домакините Санчес пропусна да реализира, след като проби отляво и размени пасове със съотборник, но диагоналния му удар бе отразен с крак от вратаря на домакините. 

Малко след това Арсенал нанесе втори удар. Санчес започна атака в центъра, която след това продължи отдясно. Последва хубаво центриране на Уолкот и макар и Алексис да не успя да стреля по най-добрия начин, все пак направи достатъчно, за да преодолее Гомес и да вкара втори гол. 

В добавеното време на първото полувреме гостите на практика си осигуриха и триумфа, след като Санчес получи възможност да центрира, а Йозил се включи от втора позиция и засече точно с глава. 

Втората част започна още опасности пред Гомес, преди Валтер Мадзари да направи и втората си смяна и да промени стратегията си, заигравайки с четирима в отбрана. Това подобри играта на Стършелите, които върнаха едно попадение. 

Рекордната покупка Роберто Перейра, който се появи от пейката на почивката, се оказа най-съобразителен в наказателното поле, след като удар на Капу бе блокиран от Кошчелни и стреля безкомпромисно с левия крак, за да ознаменува дебюта си с попадение. 

Това притесни малко Арсенал, но пък при повече свободни простраства хората на Венгер бяха опасни и Уолкот и Чембърлейн не успяха да прехвърлят Гомес на два пъти, след като бяха изведени добре. Пред вратата на Чех обаче също бе опасно и той имаше доста работа, като при една ситуация разочарова Холебас и Игало. 

В крайна сметка обаче гостите успяха да устоят на натиска като запазиха спокойствие, след което спокойно доиграха двубоя, за да постигнат първия си успех през кампанията. 

Уотфорд – Арсенал    1:3

0:1    Касорла 9 дузпа
0:2    Санчес 40
0:3    Йозил 45+1
1:3    Перейра 57

Уотфорд: Гомес, Кабаселе (51 Янмаат), Кабул, Прьодл, Амбрабат (76 Съксес), Холебас, Бехрами, Капу, Гедиура (46 Перейра), Игало, Дийни
Арсенал: Чех, Бейерин, Холдинг, Кошчелни, Монреал (73 Гибс), Касорла, Джака, Уолкот, Йозил (69 Елнени), Чембърлейн (69 Уилшър), Санчес