Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер призна, че отборът е договорил Лукас Перес и Шкодран Мустафи. "Артилеристите" ще се бръкнат с общо 52 млн. паунда за двамата.

Швейцарският национал идва от "Валенсия" за 35 млн., а нападателят на "Депортиво Ла Коруня" ще излезе 17 млн. Испанецът ще се събере в английската столица с баща си, който има сергия на пазара "Кемдън", където продава октоподи.

"Почти всичко е готово. Те изкараха медицински тестове. Остава само да приключим с документацията. В близките дни ще обявим всичко официално. Сигурен съм, че двамата ще се впишат в състава".

"Ще направим всичко възможно да им помогнем. Трябваше да се скъсаме от работа, за да приключим сделките", разкри Венгер, който бе критикуван цяло лято от феновете на "артилеристите" заради отказа си да дава тлъсти суми за нови попълнения.

Според медиите в Англия "Арсенал" няма намерение да спира с трансферите. Нападателят на "Ливърпул" Даниъл Стъридж е спряган за "топчиите". Голаджията е крайно недоволен от статута си на резерва в "Ливърпул" и е склонен да се премести в Лондон.

26-годишният национал не харесва проповядвания от Юрген Клоп стил на игра и е крайно недоволен, че германецът не разчита на него за центъра на атака. Големият проблем пред сделката е, че трансферния прозорец затваря на 31 август в полунощ.