Треньорът на Базел Урс Фишер призна превъзходството на Арсенал при домакинската победа на лондончани с 2:0 в среща от втория кръг в група "А" на Шампионската лига.

Англичаните стигнаха до успеха с две попадения на Тио Уолкот преди почивката и с актив от 4 точки делят първото място с Пари Сен Жермен, който спечели с 3:1 срещу Лудогорец в София в другата среща от групата.Базел и Лудогорец имат по 1 точка. 

"Арсенал беше по-добър от нас. Реших да сменя схемата и да играем с петима защитници, защото смятах, че по този начин ще можем да се противопоставим най-добре на съперника. Не ставаше въпрос за страх или за липса на кураж", започна треньорът.

"Целта ни беше да затворим по-добре пространствата и да не дадем възможност на бързите футболисти на Арсенал да ни атакуват опасно. На моменти нещата сработиха. Когато се придържахме към тактиката, затруднявахме съперника. За съжаление ни липсваше смелост да нападаме повече."

"Арсенал има отлични футболисти и играе много бързо. Това не може да се оттренира. Подобен опит се получава на терена, когато излезеш срещу такъв отбор. В моментите, в които не пресирахме футболистите на съперника, с тяхната скорост, нещата ставаха сложни за нас."

"След почивката имахме своите шансове на вкараме. Трябваше да го направим, за да ги поставим под напрежение, но не се получи", коментира Фишер.