Нередовен гол удължи победната серия на Арсенал във Висшата лига, след като тимът стигна до 1:0 на терена на Бърнли, благодарение обаче на здрава съдийска секира срещу Виненочервените.

Попадението падна буквално с последния удар в мача, но при него имаше и засада, и игра с ръка. То обаче помогна на Арсен Венгер да отпразнува с успех 20-годишния си юбилей начело на клуба. 

Така лондончани вече имат 16 точки, като се изкачиха на трето място, на 2 от лидера Манчестър Сити и на една от местния си съперник Тотнъм. 

Домакините могат да бъдат разочаровани, защото играха вдъхновено и заслужаваха да вземат точка от мача. Те остават със 7. 


И в двата състава нямаше изненади. Арсен Венгер започна с очаквана единайсеторка, в която Гранит Джака старитра на мястото на Франсес Коклен, а Санчес отново бе в нападение. Домакините бяха подчертано дефанзивно подредени със Сам Воукс в предни позиции.
 
Гостите овладяха инициативата още от началото и първо Айоби стреля доста неточно, а в 4-ата минута Санчес стреля, получи се рикошет в Уолкот и топката премина на сантиметри от гредата.
 
Домакините опитаха да бъдат максимално агресивни и при едно положение Гудмундсон притесни Чех, но вратарят се справи. Последва слаб удар на Йозил, а Виненочервените отговирах с шут на Бойд, който премина встрани.
 
В 17-ата минута Тио Уолкот опита късмета си с удар по диагонала, но прати топката покрай вратата. Като цяло обаче лондончани не можеха да създават чисти положения, въпреки че доминираха в притежанието на топката и така се стигаше само до половинчати ситуации.
 
Няколко центрирания също не затрудниха кой знае колко отбраната на Бърнли и определено се усещаше, че не са в добър ритъм. Това можеше да бъде използвано от домакините, които в 38-ата минута стигнаха до положение, но Воукс стреля неточно с глава от чиста позиция и определено трябваше да вкара.  
 
Паузата дойде при 0:0 и това определено не бе впечатляващо представяне за фаворита в този двубой, който трябваше да промени нещата след почивката.
 
След нея обаче домакините започнаха активно и Сам Воукс стреля неточно от въздуха, макар и от доста трудна позиция. Малко след това Арсенал отговори и Санчес стреля остро, но Том Хийтън показа отличен рефлекс и спаси. 

Лондончани продължаваха да се затрудняват да създават ситуации, въпреки че владееха инициативата. Бърнли дебнеше за шансове и в 61-ата минута Гудмундсон принуди Чех да прави отлично спасяване, след като стреля с глава. 

Домакините бяха все по-отдадени в стремежа да докопат поне точка. В 76-ата минута и двата тима бяха на сантиметри от попадение. Първо Санчес стреля от въздуха, но разтресе лявата греда на вратата. Секунди след това Майкъл Кийн засече с глава, но прати топката в напречната греда. 

В 85-ата минута Тио Уолкот получи възможност и стреля много опасно към далечния ъгъл, но топката профуча на сантиметри встрани. 

Двубоят вървеше към 0:0, когато в последния момент гостите спечелиха корнер. След центриране на Касорла Уолкот отклони към далечната греда, където Чембърлейн стреля, топката се отби от ръката на Кошчелни, който бе пред него и спря в мрежата. В ситуацията имаше и засада на французина, но голът бе зачетен. 
 
Бърнли – Арсенал    0:1

0:1    Кошчелни 93
 
Бърнли: Хийтън, Лоутън, Кийн, Мий, Уорд, Гудмундсон, Хендрик, Марни, Дефур (62 Арфийлд), Бойд, Воукс
Арсенал: Чех, Бейерин, Мустафи, Кошчелни, Монреал, Джака (72 Елнени), Касорла, Уолкот, Йозил, Айоби (72 Окслейд-Чембърлейн), Санчес