Кои са най-добрите нови попълнения през този сезон? Електронното издание Goal.com направи своята класация, включвайки нови играчи, представящи се най-добре през кампанията.

На вратата е поставен Кладуио Браво, за когото Манчестър Сити плати на Барселона 15 милиона паунда. Пред него са Шкодран Мустафи (от Валенсия в Арсенал за 35 милиона паунда), Джон Стоунс (от Евертън в Манчестър Сити за 47 млн. паунда), Дани Алвеш (от Барса в Юве като свободен агент) и Рафаел Герейро (от Лориен в Борусия Дортмунд за 10 милиона паунда).

В средата на терена са поставени Грант Джака (от Борусия Мьонхенгладбах в Арсенал за 38 милиона паунда), Осман Дембеле (от Рен в Борусия Дортмунд за 12 милиона паунда) и Садио Мане (от Саутхямптън в Ливърпул за 35 млн. паунда).

В атака за доста офанзивната формация действат Аркадиуш Милик (от Аякс в Наполи за 27 млн. паунда), Бен Йедер (от Тулуза в Севиля за 7 млн. паунда) и Марио Балотели (от Ливърпул в Ница като свободен агент).

Прави впечатление, че най-скъпият футболист в историята на футбола Пол Погба (Манчестър Юнайтед) не присъства в списъка, след като е едно от големите разочарования. Няма го и взетият от Ювентус нападател Гонсало Игуаин, който беше подиграван за наднормено тегло през лятото.


Дрийм тим на летните трансфери:

Вратар: Клаудио Браво (Манчестър Сити)
Защитници: Шкодран Мустафи (Арсенал), Джон Стоунс (Манчестър Сити), Дани Алвеш (Юве) и Рафаел Герейро (Борусия Дортмунд)
Полузащитници: Грант Джака (Арсенал), Осман Дембеле (Борусия Дортмунд) и Садио Мане (Ливърпул)
Нападатели: Аркадиуш Милик (Наполи), Бен Йедер (Севиля) и Марио Балотели (Ница)