Арсенал се измъчи, но все пак надви Суонси с 3:2 у дома и записа 6-а поредна победа във Висшата лига. 

Тио Уолкот вкара на два пъти за Артилеристите, които в последните 20 минути играха с човек по-малко след изгонването на Гранит Джака, но оцеляха. 

Така лондончани се изравниха по точки с Манчестър Сити с по 19, а освен това изпревариха и Тотнъм. Лебедите играха добре в дебюта на Боб Брадли, но загубиха за 6-и път през сезона и с 4 точки остават в дъното. 


В състава на Арсенал нямаше изненади. Алексис Санчес водеше атаката, въпреки дългото пътуване до Южна Америка за мачовете на Чили. Гранит Джака стартира в средата на терена. 

Боб Брадли направи 3 промени в състава на Суонси, като Лебедите излязоха без чист нападател. Триото в предни позиции бе съставено от Моду Бароу, Уейн Раутлидж и Гилфи Сигурдсон. 

Гостите бяха един от най-неудобните съперници на Арсенал във Висшата лига, но домакините започнаха амбицирано. В 12-ата минута Йозил центрира от корнер, а Мустафи разтресе гредата. 

Уелсците действаха на контраатака и в 19-ата минута Лирой Фер не успя да стреля точно от границата на наказателното поле. Предимството на Арсенал обаче им донесе успех в 26-ата минута. Амат се засуети при една ситуация и позволи на Тио Уолкот да му отнеме, след което и да вкара. 

В 33-ата минута английският национал удвои. След корнер Фернандес се размина и Уолкот бе на точното място, за да вкара отблизо 5-ия си гол за сезона. Интригата обаче се върна в 38-ата минута, когато Сигурдсон отне от Джака и с отличен удар преодоля Чех за 2:1. 

Исландецът стреля неточно малко преди почивката, а след нея Йозил възстанови преднината от два гола. В 57-ата минута Санчес намери Йозил на далечната греда, който отбеляза на връх рождения си ден. 

Гостите обаче пак не успяха да бъдат пречупени. В 66-ата минута Бароу преодоля Монреал и намери Борха Бастон, който намали на 3:2, за да държи феновете на домакините под напрежение. 

Нещата за Арсенал станаха още по-неприятни, когато в 70-ата минута Джака умишлено и грубо събори Бароу и получи директен червен картон. Именно футболистът на Суонси пропусна да изравни в 76-ата минута, когато оставен сам стреля с глава право в Чех. 

Гостите натиснаха и Сигурдсон стреля над вратата. Арсенал отговори с контра и удар на Уолкот в гредата, преди в 89-ата минута Фер да пропусне да изравни след нов удар в Чех и така в крайна сметка Арсенал оцеля. 

Арсенал – Суонси    3:2

1:0    Уолкот 26
2:0    Уолкот 33
2:1    Сигурдсон 38
3:1    Йозил 57
3:2    Бастон 66

Арсенал: Чех, Бейерин, Мустафи, Кошчелни, Монреал, Джака, Касорла, Уолкот, Йозил (83 Гибс), Айоби (68 Коклен), Санчес (82 Чембърлейн)
Суонси: Фабиански, Ноутън, Фернандес, Амат, Тейлър, Бритън (60 Бастон), Корк (71 Ки), Фер, Бароу (82 Ранхел), Раутлидж, Сигурдсон