Арсенал - Суонзи Сити, двубой от 4-ия кръг на Висшата лига, стадион "Емиратс", Лондон. 17:00 часа българско време.

Домакините ще гонят първата си победа през настоящия сезон, след като тотално разочароваха в последните три двубоя от началото на кампанията.

"Артилеристите" спечелиха едва една точка от началото на сезона и отборът ще се опита да се реваншира на своите привърженици с хубав успех над Суонзи.

АРСЕНАЛ

Групата за мача: Шчесни, Косиелни, Мертезакер, Гибс, Саня, Артета, Фримпонг, Рамзи, Уолкът, Аршавин, Ван Перси, Фабиански, Микел, Сантош, Джору, Бенаюн, Ийстмънд, Кокелин, Окслейд-Чембърлейн, Шамак, Парк

Контузени: Росицки, Скилачи, Вермаелен, Диаби, Уилшър

Наказани: Жервиньо, Сонг, Дженкинсън

Под въпрос: Сантош

Вероятен състав: Шчесни, Косиелни, Мертезакер, Гибс, Саня, Артета, Фримпонг, Рамзи, Уолкът, Аршавин, Ван Перси

СУОНЗИ

Групата за мача: Ворм, Калкър, Уилямс, Рангел, Бесон, Раутлидж, Агустиен, Бритън, Дайър, Синклеър, Греъм, Морейра, Тате, Тейлър, Орланди, Бити, Доби, Котърил, Лита, Мур, Лукас, Дейвис, Ричардс

Контузени: Няма

Наказани: Няма

Под въпрос: Няма

Вероятен състав: Ворм, Калкър, Уилямс, Рангел, Бесон, Раутлидж, Агустиен, Бритън, Дайър, Синклеър, Греъм

Прогноза на Gol.bg:

Домакините от Лондон тотално разочароваха от началото на сезона, след като постигнаха едва едно равенство в първите три кръга.

Очаква се обаче "Топчиите" да се реваншират на своите фенове днес с една хубава победа. Мениджърът на лондончани Арсен Венгер привлече няколко добри попълнения в последния ден от трансферния прозорец и ще бъде наистина много интересно да видим как ще изглежда обновения Арсенал.

Двата отбора за последно са се срещали един срещу друг през сезон 1982/83, когато Арсенал постига две победи с по 2:1 над своя противник.

Не може да не се отбележи, че "Артилеристите" са първият клуб в историята на Висшата лига, който има изгонени футболисти в първите три кръга.

Очаква се в днешния мач за лондончани като титуляри да излязат две от новите попълнения Пер Мертезакер и Микел Артета, докато вероятно Андре Сантош, Парк и Йоси Бенаюн ще останат на резервната скамейка.

Арсен Венгер няма да може да разчита на контузените Росицки, Скилачи, Вермаелен, Диаби и Уилшър, както и на наказаните Жервиньо, Сонг и Дженкинсън за предстоящия мач.

Гостите от Суонзи не се намират в добра форма и тимът не е успял да вкара нито едно попадение от началото на кампанията.

Базираният в Уелс клуб има записани в актива си два хикса и една загуба през първите три кръга от елита.

Нашата прогноза за изхода на този мач е класически успех за Арсенал.

Резултат: Арсенал - Суонзи 3:0