Капитанската лента на Арсенал е прокълната, категорични са в ESPN. Откакто Патрик Виейра напусна през 2005 г., наследниците му са били затрупани с проблеми.

Някои, като Артета, страдат от ужасни контузии, а други бяха забъркани в изтощителни трансферни саги. Галас дори преживя катастрофа. Поредната жертва на проклятието е Пер Мертезакер.

Германецът бе избран да носи лентата през лятото. Но май няма да изкара и година с нея, след като е спряган за трансфер. "Той бе очевидният избор. Беше заместник-капитан, а титулярят Артета игра толкова малко, че Пер просто се срасна с лентата".

"Той се очерта и като лидер на Топчиите на терена. Съдбата обаче се опълчи срещу него. Отписан бе за половин сезон заради контузия, а неговият заместник Мустафи трудно може да бъде изместен. Така Пер падна доста надолу в йерархията." 

"Контузи се и в лош момент, защото има договор до края на първенството. Трудно може да си заслужи нов като резерва. Освен това всеки знае, че Арсен ненавижда да дарява с договори играчи, които са в края на кариерата си. Пер чукна 32 години през септември. Неслучайно вече около него кръжат други клубове като бившия му Вердер", твърди медията.

"Трудно е да го видим как се вписва в един нов отбор, какъвто се опитва да изгради Венгер. Единствено феновете му останаха. Те трябва да се молят да падне проклятието на лентата от Пер", завършва ЕSPN.