Крилото на Арсенал Алекс Окслейд-Чембърлейн призна, че мисълта да напусне клуба клуба му минава все по-често през главата, а причината е намаленото му игрово време. 

Арсен Венгер предпочита да използва предимно Тио Уолкот и Алекс Айоби по фланговете, които освен това се справят повече от добре и в резултат Окс стои на пейката, като се появява от време на време, а това естествено не му харесва. 

„Всеки футболист иска да играе и аз няма как да бъда доволен, когато не съм на терена. Идва време в кариерата ми, в което просто трябва да играя редовно, така че започвам да се чудя дали трябва да остана тук или не“ сподели той пред „Мирър“. 

„В момента обаче съм напълно отдаден на клуба и целта ми е да мога да му помогна, когато получавам възможност за това. Влизайки от пейката искам да мога да направя разликата. Това е страхотен клуб и аз се наслаждавам да играя за него, но след края на сезона ще премисля внимателно ситуацията“ добави той. 

През този сезон Чембърлейн е изиграл само един цял мач, като бе на терена през цялото време срещу Нотингам за Купата на Лигата. В първенството обаче се появява предимно за последните минути.