Гледайки Арсенал в последно време, спокойно можем да кажем, че големият претендент за титлата се завърна. Отдавна Топчиите не бяха демонстрирали футбол с такова самочувствие, както го правят в момента. Вече при момчетата на Арсен Венгер се вижда огромна увереност, а съвсем логично дойдоха и резултатите.

За мениджъра и футболистите му обаче е важно да задържат момента и да продължат да записват положителни резултати. Едва ли ще има море от аплодисменти, ако Арсенал изведнъж се срине, тогава тези 6 поредни победи няма да имат никакво значение. Сблъсъкът с Лудогорец е само първият тест. Този съперник е едновременно непретенциозен, но и доста непознат, което само по себе си прави срещата много непредвидима. Трябва да прибавим и ротациите, които се очаква да направи Венгер, а тогава вече ще е нужна 100% концентрация от всички футболисти.

Алексис е изморен и това се видя отчетливо със Суонзи. Да, той играе с огромно настроение, но когато не е на 100% физически, това си личи. Възможно е той да седне на пейката, защото идват още много важни мачове. Венгер трябва да помисли сериозно за свежестта в състава, за да не се окаже, че тази серия в момента ще играе роля по Коледа, когато играчите останат с празни резервоари. В следващите 2 седмици тимът играе с Мидълзбро, Рединг, Съндърланд, Лудогорец в София и накрая с Тотнъм, точно преди паузата за националните отбори.

Венгер трябва много внимателно да прецени на кого да заложи в тези мачове. Победите над Лудогорец и в двата мача са задължителни, за да може Арсенал да си гарантира спокойно преминаване към елиминациите в Шампионската лига. Мачът с Рединг е за купата, така че там ще играят и доста млади футболисти. В останалите обаче ще са нужни основните оръжия, ако Арсенал държи да е на върха и през ноември. А от там до Коледа ще е направо страшно, но и вълнуващо.

Найджъл Адърли
BBC Sport специално за „7 дни спорт“