Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер вярвя, че звездите Месут Йозил и Алексис Санчес ще останат в клуба, ако тимът бъде сериозен конкурент във всеки един турнир, в който участва.

Договорите и на двамата футболисти изтичат през лятото на 2018 година, така че резултатите още през този сезон ще бъдат решаващи за това какво решение ще вземат германецът и чилиецът.

"Мисля, че играчи като тях двамата могат да погледнат над финансовите аспекти на един договор и да вземат под много по-голямо внимание представянето на отбора от футболна гледна точка", заяви Венгер.

От началото на сезона Санчес има 5 гола за Арсенал в 10 мача, а Йозил също започна кампанията силно, като през уикенда дори отбеляза победния гол срещу Суонси.

Според неофициални информации в британската преса 28-годишният Йозил и 27-годишният Санчес получават по 140 000 лири на седмица.

Тази вечер Арсенал приема Лудогорец в мач от третия кръг в група "А" на Шампионската лига. Арсенал е втори във временното класиране с 4 точки, докато Лудогорец е трети с 1.