Арсенал - Мидълзбро, среща от 1/8-финалите на ФА Къп, стадион "Емиратс", Лондон. 18:30 часа българско време.

Групата на Арсенал за мача: 

Вратари: Шчесни, Оспина, Мартинес,

Защитници: Гибс, Косиелни, Мертезакер, Чембърс, Монреал, Бейерин, Паулиста

Полузащитници: Фламини, Йозил, Касорла, Росицки, Коклен, Уилшър

Нападатели: Алексис Санчес, Жиру, Уолкът, Кемпбъл, Уелбек

Контузени: Уилшър, Диаби, Артета, Дебюши, Окслейд-Чембърлейн, Санчес, Рамзи

Прогноза на Gol.bg:
Новото попълнение Габриел Паулиста днес ще дебютира за лондончани. Централният защитник вероятно ще започне като титуляр срещата. 

Арсен Венгер обаче има много проблеми с контузени играчи и аут заради различни травми са Диаби, Артета, Дебюши, Окслейд-Чембърлейн, Рамзи и Санчес. 

Уилшър може да се завърне на терена днес след дълго отсъствие, но все пак ще се преценява преди мача за него, дали е в оптимална физическа форма.

За Боро ще липсва Аяла, който е контузен и ще отсъства от терените за период от три-четири седмици, след като получи контузия в мача срещу Блекпул.

Форшоу също няма да може да играе днес. 

Лондончани са абсолютни фаворити за победата в днешния мач, но тя няма да дойде никак лесно. Не може да не се отбележи, че за да се класира за 1/8-финалите Мидълзбро премина не през кой да е, а през шампиона Манчестър Сити.

Арсенал обаче е във форма и има 4 победи и 1 загуба за последните си 5 мача от всички турнири, докато Боро също е в прекрасна форма и е записал само победи за същия брой срещи.

За последно двата тима се срещнаха през 2009 година, когато Арсенал постигна победа с 2:0, а статистиката от последните им 5 мача показва 1 победа за Арсенал, 1 победа за Боро и 3 ремита.

Нашата прогноза е успех с 1:0 за домакините.

Резултат: Арсенал - Мидълзбро 1:0