Арсенал не успя да зарадва феновете си с нова победа и направи разочароващо 0:0 у дома с Мидълзбро, като пропусна да дръпне с 3 точки пред Манчестър Сити. 

Така серията на Артилеристите от 6 поредни победи във Висшата лига приключи, като дори гостите имаха по-добрите положения, като особено до почивката гостите имаха някои абсолютно чисти ситуации. 

Лондончани са с 20 точки в актива си, но не успяха да зарадват мениджъра си Арсен Венгер навръх 67-ия му рожден ден. Хората на Айтор Каранка са със 7 и близо до дъното, но това е равенство, от което могат да почерпят много позитиви. 


Арсен Венгер направи 4 промени от победата над Лудогорец, като Монреал, Елнени, Чех и Айоби стартираха. Санти Касорла, който бе под въпрос, не попадна в групата. Санчес отново водеше атаката. 

За гостите Айтор Каранка реши да остави извън титулярите опитния Стюърт Даунинг, заедно с Кристиан Стуани и Калъм Чеймбърс. На тяхно място се появиха Адама Траоре, Адам Клейтън и Даниел Аяла. 

Арсенал доминираше в притежанието на топката още от самото начало, но без да успее да създава чисти ситуации. Центриранията не носеха нищо, а гостите, които бяха добре подредени, се справяха с тях без проблеми. При едно положение Йозил падна лесно в наказателното поле, но дори Майк Дийн подмина ситуацията без да отсъди дузпа.  

Гостите чакаха своя момент на контра и в 19-ата минута трябваше да поведат. Траоре отне от небрежния Кошчелни, измъкна се сам срещу вратаря, но Петр Чех спаси по блестящ начин удара му. Секунди след това Рамирес разтресе гредата от свободен удар. 

Арсенал също получи възможност от статично положение, но Валдес спаси удара на Алексис Санчес. В хода на сблъсъка гостите определено натрупаха увереност и изнесоха играта по-напред. В 33-ата минута дойде и другото отлично положение за тях. 

Адама Траоре развинти Бейерин отляво и центрира отлично, Негредо отклони леко, а след рикошет в защитник топката се оказа на главата на свободния Рамирес. Той обаче от чиста позиция пак не успя да преодолее Чех, който запази нулевото равенство на почивката. 

След нея ситуацията остана абсолютно същата. Санчес стреля неточно от свободен удар, но пък след това удар на Траоре бе спасен от Чех и гостите продължаваха да се чувстват уверени. 

В 68-ата минута дойде най-доброто положение за домакините. Тогава Уолкот пусна зад защитата към Санчес, който бе леко вдясно, но със сигурност трябваше да се справи по-добре. Вместо това слабия удар на чилиеца не затрудни Валдес. 

С напредване на времето Арсенал продължаваше да се мъчи и просто не се виждаше, как ще стигне до гол. В 89-ата минута отчаян шпагат на Кошчелни спря Негредо, който бе на път да се измъкне на чиста позиция. 

В добавеното време Йозил вкара след пас на Чембърлейн, но бе на метър зад защитата на съперника, така че попадението логично бе отменено и в крайна сметка Арсенал трябваше да се задоволи само с точка. 

Арсенал – Мидълзбро    0:0

Арсенал: Чех, Бейерин, Мустафи, Кошчелни, Монреал, Коклен, Елнени (74 Чембърлейн), Уолкот, Йозил, Айоби (67 Лукас), Санчес
Мидълзбро: Валдес, Бараган, Аяла, Гибсън, Френд, Де Роон, Форшоу, Клейтън, Траоре, Рамирес (85 Даунинг), Негредо (92 Стуани)