Арсен Венгер не скри разочарованието си, след като Арсенал не успя да победи Мидълзбро и мачът завърши 0:0, с което серията на състава от 6 поредни победи приключи. 

Артилеристите създадоха твърде малко положения, като мениджърът призна, че отборът му дори е можел и да загуби заради чистите ситуации, които гостите имаха през първото полувреме. 

„Разбира се, че съм разочарован, а и играчите също. Владеехме топката, но в съвременния футбол това не ти гарантира победи. Не бяхме достатъчно остри и креативни. Съперникът се подобри в хода на мача и през първото полувреме можехме дори да загубим двубоя” призна Венгер. 

„Не показахме обичайната скорост в играта си, но поне запазихме концентрация, за да не загубим. Не се възползвахме от статичните положения, които имахме. Не искам да се оправдавам с липсата на контузени играчи, но Касорла ни липсваше, защото той е много прецизен в последната третина от терена” добави той. 

„Няма как да сме доволни. В хода на мача Боро натрупа увереност, стана опасен на контраатака и двубоят се промени значително. Ясно е, че пропуснахме добра възможност, но все пак не трябва да правим трагедии, тъй като имахме мач и в сряда. Ще пийна едно малко тази вечер, за да се справя с разочарованието” завърши с усмивка Венгер, който днес става на 67 години.