Френският нападател Оливие Жиру се завръща в състава на Арсенал за утрешния домакински мач от четвъртия кръг на турнира за купата на лигата срещу втородивизионния Рединг. Това съобщи мениджърът на лондончани Арсен Венгер.

"Оливие ще участва", каза френският спец. Жиру не е играл от 24 септември заради травма на ходилото на крака, но вече е възстановен. Аарън Рамзи и Санти Касорла няма да бъдат на разположение за двубоя на "Емиратс" във вторник.

Касорла получи мускулна травма при победата с 6:0 над Лудогорец в Шампионската лига миналата сряда и пропусна равенството 0:0 срещу Мидълзбро в събота за първенство. Рамзи получи травма на бедрото в първия кръг от Висшата лига в средата на август и ще очаква да се завърне на терена в началото на следващия месец.

"Касорла няма да играе, макар че травмата му не е сериозна. За Аарън е прекалено рано, въпреки че той вече поднови нормални тренировки", каза още Венгер. Той ще даде шанс за изява на голяма част от резервните футболисти като Габриел, Роб Холдинг, Карл Дженкинсън, Джеф-Рейн Аделед, Лукас Перес, Алекс Иуоби, а капитан на тима в мача ще бъде Киърън Гибс.