Окслейд-Чембърлейн показа, че има място в състава на Арсенал и може да бъде важна част от отбора, след като вкара на два пъти при успеха с 2:0 над Рединг, който прати отбора му на 1/4финал за Купата на Лигата. 

Крилото влиза предимно от пейката през сезона, но това не му пречи вече да има 5 гола на сметката си за кампанията. Домакините контролираха мача, въпреки многото промени в състава и закономерно го спечелиха. 

По този начин Арсенал продължава да бъде без грешка срещу Роялс в историята, като спечели и 14-ия сблъсък срещу този съперник във всички турнири. 


За Арсенал Оливие Жиру остана отново на пейката, въпреки че се очакваше да започне. Арсен Венгер направи доста промени, като все пак пусна Елнени и Айоби, които играха срещу Боро, а и Лукас се появи в предни позиции. Някои младоци също стартираха. 

Гостите започнаха амбицирано и още във 2-ата минута Самюъл бе на път да се измъкне сам срещу вратаря, но бе спрян от вдигнатия флаг на съдията за засада. Арсенал отговори с включване на Дженкинсън отдясно, който размени пасове с Рен-Аделед и стреля. Ал Хабси изби, а след това бранителят не бе точен при добавката, като прати топката над вратата. 

Малко след това Окслейд-Чембърлейн бе изведен на добра позиция, но пропусна. Домакините продължиха да играят добре и отново Окс бе замесен при една ситуация, когато удар на Мейтланд-Найлс премина много близо до целта. 

Малко след това Рединг отправи първия си точен удар, но Мартинес се справи лесно с изстрела на Обита. В 22-ата минута Лукас пропусна отличен шанс. Изведен на чиста позиция, той реши да подава встрани на Мейтланд-Найлс, но прати топката зад съотборника си и отбраната на съперника изби. 

Все пак предимството на Арсенал трудно можеше да не даде резултат и в 33-ата минута това стана. Чембърлейн показа класата си, като тръгна срещу Блакет и с остър и точен удар през краката му, прати топката в далечния ъгъл. 

В края на първата част Рединг показа, че няма да се предаде, след като първо удар на Хариът рикошира и топката попадна върху вратата, а след това Мартинес спаси опит на Блакет. 

Арсенал стартира позитивно и след паузата, но в 52-ата минута Гибс едва не сбърка фатално. Защитникът изгуби топката и Маклиъри се оказа на отлична позиция, но бранителят успя да пресече решителното подаване на съперника съм Самюъл. 

Като цяло Артилеристите контролираха ситуацията и в средата на втората част Оливие Жиру най-после се завърна в игра. Лондончани обаче така и не стигаха до втори гол, което ги правеше неспокойни. 

Жиру почти го осигури, когато стреля с глава в 70-ата минута, но Ал-Хабси показа отличен рефлекс, а след това получи и помощ от Моор, който изби от голлинията. Последва спасен удар на Чембърлейн, а при добавката Айоби се замота и пропусна да вкара. 

Все пак в 78-ата минута феновете в Северен Лондон си отдъхнаха. Холдинг и Жиру запази притежанието на топката в последната третина от терена, след което Чембърлейн получи на добра позиция, стреля и след рикошет в Обита, направи 2:0. Това се оказа и достатъчно за продължаването на отбора в следващия етап на турнира. 

Арсенал – Рединг    2:0

1:0    Окслейд-Чембърлейн 33
2:0    Окслейд-Чембърлейн 78

Арсенал: Мартинес, Дженкинсън, Холдинг, Габриел, Гибс, Елнени, Мейтланд-Найлс, Окслейд-Чембърлейн (81 Зелалем), Рене-Аделед (66 Жиру), Айоби, Лукас (72 Уилкок)
Рединг: Ал-Хабси, Уотсън (68 Грейвънбърч), Обита, Моор, Блакет, Кели Ван ден Берг (81 Куин), Еванс, Маклиъри, Хариът (57 Керморжан), Самюел