Галерия

Арсенал и Тотнъм направиха равенство 1:1 в дербито от 11-ия кръг в английската Висша лига.

"Артилеристите", които преди четири дни победиха българския шампион Лудогорец с 3:2 в София в мач от Шампионската лига, остават на третото място във временното класиране с актив от 24 точки.

Домакините от Арсенал поведоха в резултата в 42-ата минута, когато Месут Йозил изпълни пряк свободен удар, а Кевин Вимер с глава си вкара автогол, насочвайки топката във вратата, пазена от Уго Йорис.

В самия край на първата част удар на Тио Уолкът от Арсенал срещна гредата. В 51-ата минута Тотнъм изравни чрез Хари Кейн, който се завърна в игра след отсъствие от 10 мача заради контузия.

Английският национал изпълни точно дузпа, отсъдена за нарушение на Лоран Кошчелни в наказателното поле срещу Муса Дембеле.

В оставащите минути до края на лондонското дерби атаките към двете врати се редуваха една след друга, но попадение не беше отбелязано.

В 85-ата минута Кристиан Ериксен центрира от фаул, няколко футболисти се разминаха с топката и тя срещна страничната греда на вратата, пазена от Петер Чех.

Тотнъм няма поражение през сезона във Висшата лига, но остава на петото място в класирането с актив от 21 точки. "Шпорите" са без победа в седем поредни срещи във всички турнири и не са вкарвали гол от игра в шест последователни двубоя.

По-късно днес Ливърпул е домакин на Уотфорд, а Манчестър Юнайтед гостува на Суонси.

Арсенал - Тотнъм 1:1

Голмайстори:
1:0 Кевин Вимер (42-автогол)
1:1 Хари Кейн (51 - дузпа)

Арсенал: ЧЕХ, БЕЛЕРИН, МУСТАФИ, КОСЧЕЛНИ, НАЧО МОНРЕАЛ, ФРАНСИС КОКЛЕН, ДЖАКА, ТИО УОЛКЪТ, ЙОЗИЛ, АЛЕКС ИУОБИ, АЛЕКСИС САНЧЕС

Тотнъм: ЛОРИС, УОКЪР, ВИМЕР, ВЕРТОНГЕН, РОУЗ, ВИКТОР УАНЯМА, ДАЙЪР, ХЕУНГ МИН СОН, ДЕМБЕЛЕ, КРИСТИАН ЕРИКСЕН, КЕЙН