Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер остана изключително доволен от успеха с 4:1 при визитата на швейцарския Базел и не скри изненадата си от ремито, което Лудогорец врътна срещу ПСЖ.
 

Така на практика родните "орли" помогнаха на лондончани да финишират на първото място в групата си, което от своя страна може до голяма степен да им осигури по-лесен жребий за следващата фаза.

В мача на швейцарска земя блесна новото испанско попълнение Лукас Перес, който излезе за пръв път като титуляр в Шампионската лига и наниза хеттрик.

"Мисля, че Перес се възполва от факта, че създадохме доста добри голови положения. Той се справи чудесно и вкара три гола, а освен това демонстрира на всички, че има страхотен голов нюх", обяви специалистът по време на пресконференцията след мача.

"Ще видим какво ще се случи на жребия. Надявам се да изкараме късмет. Разбрах за ремито между Лудогорец и ПСЖ. Честно казано българите са доста добър отбор и в началото на турнира постигнаха страхотен резултат срещу Базел и така ни помогнаха да се настаним на върха в класирането", добави той.

"Доволен съм от цялостното поведение на моя отбор тази вечер, защото момчетата бяха пределно мобилизирани и успяхме да постигнем целта си, именно победата, при това доста убедително".

"В крайна сметка каквото зависеше от нас го свършихме, а ПСЖ не го свърши, тъй като Лудогорец ги спря, и в крайна сметка финишираме като лидери в групата си".