Арсенал не допусна грешка в южен Уелс, където победи домакините от Суонси с 4:0. Две от попаденията бяха дело на играчи на Лебедите, които нямаха никакъв късмет в мача. Джак Корк (54) и Кайл Ноутън (67) си набутаха по един автогол.

Оливие Жиру отново вкара за Арсенал, след като опъна мрежата в края на първото полувреме, четвъртото попадение за артилеристите заби Алексис Санчес (73).

По този начин лондончани заслужено стигнаха до важния триумф, с който те прекъснаха серията си от 3 поредни мача без победа навън във Висшата лига.

Така Артилеристите подобриха актива си до 44 точки, като настигнаха Ливърпул, който утре играе с Манчестър Юнайтед и останаха на една от местния си съперник Тогтнъм. Лебедите пък остават в зоната на изпадащите с 15. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/xXKTV80hhzE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Новият бос на Суонси Пол Клемънт направи 4 промени от предишния мач, като спряганият за Челси Фернандо Йоренте водеше атаката, а зад гърба му бе Гилфи Сигурдсон. Арсен Венгер също промени 4 играча от двубоя за ФА Къп, като върна сред титулярите Чех, Кошчелни, Йозил и Санчес. Габриел пък действаше като десен защитник на мястото на Бейерин. 

Началото бе добро за домакините, които действаха солидно и пресираха съперника си, като не му даваха шанс за опасни атаки. Дори първото положение бе за тях, след като в 12-ата минута Кайл Ноутън стреля, но Петр Чех спаси спокойно. 

Последваха отново спокойни минути, като едва в 28-ата Санчес стреля извън наказателното поле, но Фабиански сулови сигурно насочената в близкия си ъгъл топка. Гостите владееха повече топката и в един момент натиснаха опонента си, което им донесе и успех. 

В 37-ата минута Рамзи бе изведен отлично в наказателното поле и подаде пред вратата, където Жиру се размина. Санчес обаче овладя на другия фланг и центрира към Йозил, който стреля с глава, топката се удари в крака на Моусън и стана идеална за Жиру, който отблизо реализира без никакви проблеми. 

Така французинът се разписа в 5-и пореден мач и в 9-и последователен, в който е титуляр. Веднага след гола нападателят показа, че иска смяна, явно заради здравословен проблем, но все пак доигра първата част, а след това започна и втората. 

В 43-ата минута домакините поискаха дузпа след падане на Ки при едно посягане на Кошчелни, но съдията показа жълт картон за симулация на корееца, който сякаш падна твърде лесно. 

След паузата лондончани потърсиха втори гол и на няколко пъти попадението изглеждаше близо, но удари на Санчес и Айоби бяха блокирани, а при получилите се разбърквания уелсците оцеляха и успяха да изчистят. 

В 53-ата минута Арсенал стигна до чиста ситуация. Първо удар на Санчес бе спрян, но топката остана в чилиеца, който изведе Джака на чиста позиция, но ударът на халфа бе избит блестящо с крак от Фабиански. 

Артилеристите действаха обаче много силно и секунди след пропуска на Джака вкараха втори гол. Сигурдсон загуби пред наказателното поле, топката бе подадена на намиращия се вдясно Айоби, чийто диагонален удар се отклони сериозно в крака на Джак Корк, за да прехвърли вратаря и да влезе за втори път в мрежата на домакините. 

В 62-ата минута интригата можеше и да се върне, но острият удар на Уейн Раутлидж бе закован в ръцете на Петр Чех. Домакините се подобриха, но се виждаше, че отстъпват по класа на съперника си от Северен Лондон. 

В 67-ата минута всичко приключи. Айоби пак бе замесен, като получи отляво и подаде пред вратата, а там Ноутън отклони в собствената си мрежа – втори автогол и 3:0 за Арсенал. Това обаче не бе всичко и само пет минути по-късно и Алексис Санчес опъна мрежата на "лебедите". Чембърлейн центрира отляво, Раутлидж отклони топката към Алексис, който без проблеми направи 0:4.

Гостите продължиха да натискат и дори можеха да забият и пети гол, но в 78-ата минута Айоби от чиста позиция стреля до гредата. Последваха и невероятни пропуски на резервата Чембърлейн, който в рамките на няколко минути нямаше шанс пред гола.

До края Арсенал изцяло контролираше играта, не даде никакви възможности на Суонси и заслужено си взе победата и трите точки.

Суонси – Арсенал 0:4

Голмайстори:

0:1    Жиру 37

0:2    Корк 54 автогол

0:3    Ноутън 67 автогол

0:4    Алексис 73

Суонси: Фабиански, Ноутън, Фернандес, Моусън, Кингсли, Корк (71 Макбърни), Ки, Дайър (55 Фер), Сигурдсон, Раутлидж, Йоренте (70 Борха Бастон)

Арсенал: Чех, Габриел, Мустафи, Кошчелни, Монреал, Рамзи, Джака, Санчес, Йозил, Айоби, Жиру (60 Чембърлейн)