Арсенал постигна инфарктна победа срещу Бърнли с 2:1 в среща от 22-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Емиратс".

Домакините като цяло не показаха най-доброто си представяне, но въпреки това стигнаха до успеха. 

След успеха тимът на Арсен Венгер успя да се възползва от грешките на конкурентите за титлата.

Първото попадение в срещата бе дело на Мустафи в 59-ата минута. В 92-ата минута пък Грей вкара от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Коклен. В 97-ата минута обаче Санчес също бе точен от дузпа и изкова успеха на своите. Ситуацията бе малко спорна, тъй като Кошчелни бе в засада, когато Мий направи нарушението за дузпата срещу него. 

Лондончани останаха с човек по-малко в 65-ата минута, след като Джака получи директен червен картон за грубо нарушение.

След този мач Арсенал заема второто място в класирането с актив от 47 точки, докато Бърнли е на 12-ата позиция с 26 пункта.

За статистиката - лондончани никога не са губили от този противник и вече записаха поредната си победа над него. Отборът не се издъни и този път. За капак на всичко Арсен Венгер, който бе просто бесен, бе изгонен в тунела малко преди края на мача. Така той не успя да види победното попадение. 


Началото на мача бе доста апатично за домакините и те определено не успяха да наложат типичния за тях домакински натиск.

В 7-ата минута Уорд се намеси решаващо и попречи на Иуоби да стигне до една перфектна топка, която едва ли шеше да сгреши от близка дистанция. 

Няколко минути след това гостите също отговориха на предизвикателството и Барнс отправи добър удар, но Чех без проблеми успя да улови топката. 

В 15-ата минута Хийтън по впечатляващ начин парира една топка след удар на Йозил, а след това домакините не успяха да довършат нещата в своя полза, макар че имаха тази възможност. Иуоби пропусна да вкара отбитата топка, а след това Кошчелни я прати с глава право в ръцете на вратаря.

През следващите минути нямаше интересни ситуации пред двете врати и головите положения на практика липсваха.

Малко преди почивката Санчес пропусна невероятна възможност и от близка дистанция някак си успя да прати топката встрани вратата. 

Второто полувреме започна отлично за домакините и те натиснаха противника си, като в 52-ата минута Санчес пробва късмета си, но топката премина над напречната греда.

Все пак домакините стигнаха до попадение, след като Мустафи бе точен в 59-ата минута.

След центриране от корнер германският бранител с глава прати топката в далечния ъгъл на противниковата врата и не остави шансове на стража да реагира.

В 65-ата минута обаче Арсенал получи тежък удар, след като Джака бе изгонен след директен червен картон заради грубо влизане в краката на Дефур.

След като домакините останаха с 10 души на терена съвсем логично те промениха тактическата си схема на игра и действаха по-затворено. 

Домакините можеха да стигнат до победа с още един гол, но Хийтън спаси удар на Коклен малко преди края. 

В 91-ата минута Барнс бе фаулиран от Коклен в наказателното поле и в крайна сметка реферът отсъди заслужена дузпа за Бърнли. Зад топката застана Грей, който изравни резултата.

Минута след това реферът изгони Арсен Венгер, който просто не бе на себе си.

В 97-ата минута реферът отсъди дузпа за Арсенал и така драмата стана пълна. Нарушението бе на Мий заради факта, че бе вдигнал много високо крак срещу Кошчелни. Друг е въпросът, че имаше засада на французина, която не бе свирена. Зад топката застана Санчес, който бе точен. 

АРСЕНАЛ - БЪРНЛИ 2:1
1:0 Мустафи 59
1:1 Грей 92'
2:1 Санчес 97'

АРСЕНАЛ: Чех, Монреал, Кошчелни, Мустафи, Габриел, Йозил (88 - Бейерин), Рамзи, Джака, Санчес, Жиру, Иуоби (69 - Коклен)

БЪРНЛИ: Хийтън, Уорд, Лоутън, Мий, Кийн, Дефур (77 - Воукс), Марни (76 - Тарковски), Бойд, Хендрик (73 - Бартън), Барнс, Грей

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/PwUYzIk5SG8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3u_JEjb6Q78" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>