Арсенал - Бърнли, мач от 10-я кръг на английската Висша Лига, стадион "Емиратс", начало 17.00 часа.

 

Арсенал:

Вратари: Шчесни, Мартинес

Защитници: Гибс, Мертезакер, Бейерин, Чембърс, Монреал

Полузащитници: Aртета, Фламини, Касорла, Окслейд-Чембърлейн, Росицки, Рамзи, Гнабри

Нападатели: Уелбек, Алексис, Уолкът, Подолски, Кемпбъл,

Контузени: Жиру, Дебюши, Саного, Косиелни, Йозил, Оспина, Диаби, Уилшър


Под въпрос: Гибс, Уолкът, Гнабри

 

Прогноза: Арсенал посреща Бърнли в пореден мач от Висшата Лига. Ситуацията в лагера на "артилеристите" е доста сериозна заради слабата форма и лавината от контузии.

Затова домакинството на последния отбор в класирането идва във възможно най-подходящия момент. Въпреки проблемите на Арсенал, всички специалисти на острова са единодушни, че тимът ще постигне лесна победа срещу Бърнли.

Новакът във Висшата Лига показа добра игра в някои от мачовете си от началото на сезона, но въпреки това е твърдо на последно място със само 4 точки. Бърнли все още няма победа и ако не поднесе сензация на "Емиратс", ще запише 10 поредни мача без успех. Досега 11 отбора са имали този антирекорд и 7 от тях са изпадали.

Ситуацията в Арсенал изглежда почти толкова напрегната. По традиция тимът има един куп контузени футболисти, като поредният такъв е Джак Уилшър, който ще пропусне този мач. Арсен Венгер обаче е категоричен, че контузията му е лека и той ще е на линия за другата седмица. Добрата новина е, че Киерън Гибс ще бъде на линия.

От началото на сезона "Артилеристите" показват изключително неубедителна игра. Неубедителни са и резултатите и тимът вече изостава на 9 точки от Челси. В Шампионската Лига се очертава второ място зад Борусия Дортмунд, а преди месец тимът отпадна още на старта на турнира за купата на Лигата.

Именно това обаче може да се окаже от полза за Арсенал, тъй като през седмицата отборът имаше рядък лукс да бъде без мач и да проведе подготовка, фокусирана изцяло върху уикенда. Това със сигурност ще даде резултат и в комбинация с домакинския фактор, би трябвало да има внушително преимущество за Арсенал.

В допълнение на това трябва да се отбележи и стабилното представяне на тима като домакин, който няма загуба на "Емиратс" вече 22 поредни мача във Висшата Лига. От друга страна последните три мача бяха равенства, но разликата между Тотнъм и Манчестър Сити от една страна и Бърнли от друга е сериозна.


Резултат: 3:0