Арсенал се върна на победния път след труден успех с 2:0 над Хъл, който обаче дойде след скандален гол на домакините. 

Алексис Санчес вкара и двете попадения, но първото реализира с ръка. Като цяло домакините доминираха и имаха положения, но получиха сериозна помощ и от съдията. 

Гостите от Хъл показаха отново добра игра и с малко повече късмет можеха да измъкнат нещо. Те обаче остават в опасната зона с 20 точки и вече в 14 поредни мача нямат победа над Арсенал, който подобри актива си до 50 точки. 


В състава на Арсенал имаше само една промяна от мача с Челси. Бейерин бе на линия, въпреки удара в главата, а отляво на защитата започна Киърън Гибс вместо Начо Монреал. За гостите започнаха шестима от привлечените през януари, сред които Лазар Маркович и Умар Ниас. 

По трибуните имаше доста празни места и атмосферата не бе особено впечатляваща. Артилеристите овладяха инициативата, но без да стигнат до чисти положения. Гостите действаха уверено и при едно положение Маркович създаде напрежение, но пасът му не бе засечен от Ниас, а в 13-ата минута нападателят накара Чех да спасява. 

Все пак в 14-ата и 15-ата минута домакините пропуснаха отлични ситуации. Първо Бейерин направи двойно подаване и се освободи в наказателното поле, но от чиста позиция стреля встрани. 

Още по-добра бе положението пред Санчес, който елиминира два съперници, за да се окаже сам около точката за изпълнение на дузпа, но с левия крак също прати топката встрани от целта. 

Лондончани продължиха да бъдат активни и в 25-ата минута Йозил стреля над вратата след пас на Санчес. В 32-ата минута при едно разбъркване в наказателното поле на Хъл, Уолкот стреля в ръката на Клукъс, но твърде отблизо и дузпа нямаше. 

Все пак в 34-ата минута домакините поведоха, макар и със скандален гол. Айоби бе изведен в наказателното поле, подаването му бе избито, но Гибс стреля. През голлинията защитник изби, но не по най-добрия начин, получи се разбъркване и отблизо Санчес вкара. 

Оказа се обаче, че го е направил с ръка, тъй като се получи карамбол, при който топката бе отклонена към него. Голът бе абсолютно нередовен, но реферите го зачетоха, макар и един от лайнсмените да имаше отлична видимост към положението. 

Гостите опитаха да реагират в оставащото време до почивката, но не стигнаха до някакви добри положения, така че паузата дойде при преднина за домакините след нередовен гол. 

След нея мачът стана двуостър и в 51-ата минута гостите имаха добра възможност, но ударът на Ниас бе спасен от Чех. В 54-ата минута съдията отново пожали домакините. 

Ниас отклони с глава и Маркович бе на път да се измъкне сам срещу вратаря, когато Гибс го изблъска. Изглеждаше, че сърбинът бе на път да се откъсне сам, но въпреки това реферът му показа само жълт картон вчесто червен. 

След това Айоби стреля неточно, а и Санчес не затрудни особено вратаря на съперника. Тигрите обаче не се предаваха и на свой ред атакуваха, като центриранията им определено не бяха безопасни. При едно от тях Маркович стреля с глава, но твърде слабо и Чех спаси. 

Още няколко високи топки не доносеха проблем за защитата на Артилеристите, които по принцип са доста несигурни в подобни ситуации. 

В 91-ата минута всичко за гостите приключи. При контра на Арсенал Санчес се измъкна отляво, центрира към свободния Перес, който стреля с глава, а на голлинията Клукъс отби, като топката се удари малко под рамото му. Съдията обаче му показа червен картон  и отсъди дузпа, която Санчес вкара, за да оформи крайното 2:0. 

Арсенал – Хъл Сити    2:0

1:0    Санчес 34
2:0    Санчес 93 дузпа

Арсенал: Чех, Бейерин, Мустафи, Кошчелни, Гибс, Чембърлейн (81 Перес), Коклен, Уолкот (68 Елнени), Йозил, Айоби (81 Уелбек), Санчес
Хъл Сити: Якупович, Елабделауи (65 Елмохамади), Ранокиа, Магуайър, Робъртсън, Хъдълстон (77 Диоманде), Н’Диай, Маркович, Гросицки (60 Eвандро), Клукъс, Ниас