Арсенал успя да се класира за 1/4-финалите на ФА Къп, след като победи с 2:0 като гост аматьорите от конференциите от Сътън Юнайтед. 

Въпреки, че противникът на лондончани е тим с аматьорски статут и играе в долните лиги на Англия, Арсен Венгер показа уважение и пусна силни титуляри в днешния двубой.

Лукас Перес откри в 26-ата минута, а Уолкът оформи крайния резултат в 55-ата.

В спор за място на 1/2-финалите лондончани ще срещнат друг слабак - Линкълн. 

Домакините стояха доста добре на терена и дори нацелиха напречната греда след почивката. Това бе исторически ден за тима, тъй като преди това никога този отбор не бе играл мач от 5-ия кръг на този турнир. 
 



Сътън стоеше доста смело на терена през първите минути и успя да удържи натиска на лондончани малко над 20 минути.

При първата си по-сериозна опасност обаче "артилеристите" реализираха.

В 26-ата минута Перес бе намерен по фланга, а след това навлезе в наказателното поле и с нещо между удар и пас намери далечния ъгъл на противниковата врата и даде аванс на тима си.

В 30-ата минута Уолкът бе близо да удвои, но с удар от границата на наказателното поле прати топката над вратата, а в следващите минути нямаше интересни ситуации пред двете врати.

В самия край на полувремето домакините бяха близо да изравнят след грешка на Оспина, но замисълът им не се получи.

Точно десет минути след подновяването на играта, след почивката, Уолкът удвои. Иуоби го намери на далечната греда и крилото от близка дистанция не успя да пропусне.

Домакините обаче се активизираха и стигнаха до два "златни" шанса за гол, като при единия Дикън разтресе напречната греда в 68-ата минута. 

До края нямаше повече голове.

СЪТЪН ЮНАЙТЕД - АРСЕНАЛ 0:2
0:1 Лукас 26
0:2 Уолкът 56

СЪТЪН: Уорнър, Даунър, Бекит, Аманква, Ийстмънд, Гомис, Бейли, Колинс, Дикън, Мей, Биаму

АРСЕНАЛ: Оспина, Монреал, Мустафи, Габриел, Холдинг, Джака, Елнени (46 - Чембърлейн), Рейн-Аделайд, Уолкът, Перес, Иуоби (71 - Санчес)